China Southern met Dreamliner naar Schiphol

china southern, dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

China Southern zet vanaf 27 oktober tijdens het winterseizoen een Boeing 787-9 Dreamliner in tussen Amsterdam en Guangzhou. Deze dagelijks vlucht wordt nu nog uitgevoerd door een A330-300 en vertrekt om 12:30 vanuit Amsterdam om de volgende ochtend om 6:45 aan te komen in Guangzhou. De terugvlucht vertrekt om 00:05 vanuit Guangzhou en komt om 5:55 aan in Amsterdam. Het is niet bekend tot wanneer de Dreamliner op deze route wordt ingezet.

Configuratie

Deze Boeing 787-9 biedt plaats aan maar liefst 241 passagiers in economy en daarmee gaat de capaciteit in deze klasse er flink op vooruit. Ook is er plaats voor 28 passagiers in premium economy en 28 passagiers in business class. In deze laatste klasse is er een 1-2-1 configuratie te vinden.

china southern, dreamliner, business class
China Southern Dreamliner Business Class.

De route tussen Amsterdam en Guangzhou is niet de enige route die dit winterseizoen met een Dreamliner wordt uitgevoerd. Ook tussen Parijs en Guangzhou wordt vanaf 27 oktober een Boeing 787-9 ingezet en deze vervangt dan de huidige Boeing 777-300ER. Verder is de Chinese maatschappij zeker niet de enige maatschappij die met een Dreamliner op Schiphol vliegt. Vorige maand werd bekend dat ook Turkish Airlines een Dreamliner inzet tussen Amsterdam en Istanbul.

China Southern vliegt naast Guangzhou ook vanuit Beijing naar Amsterdam. Zoals het er nu naar uitziet wordt er op deze route tijdens het winterseizoen een A330 ingezet. Binnenkort komt er een review van de China Southern Dreamliner online op insideflyer.nl.

Beeldmateriaal: China Southern

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *