Turkish Airlines met Dreamliner naar Schiphol

Boeing 787-900 Dreamliner van Turkish Airlines (Bron: Turkish Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Turkish Airlines vliegt deze zomer met een Dreamliner tussen Schiphol en Istanbul. Vanaf 26 juli t/m 21 augustus zullen 2 van de 4 dagelijkse vluchten tussen de twee steden worden uitgevoerd met de splinternieuwe Boeing 787-9 Dreamliner. Dat werd bekend op routesonline.com. Het gaat om de eerste vluchten in de ochtend (TK1951 en TK1952) en de laatste vluchten in de avond (TK1955 en TK1956) van zowel Amsterdam naar Istanbul als van Istanbul naar Amsterdam. De andere 2 dagelijkse vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777 en Airbus A330.

Turkish airlines, dreamliner, amsterdam, vluchten
Vluchten met de nieuwe Dreamliner (bron: routesonline.com)

Turkish Airlines Boeing 787-9 Dreamliner

Begin vorig jaar bestelde Turkish Airlines in totaal 25 Dreamliners met een optie om later nog 5 bij te bestellen. Daar schreven we al eerder over in dit artikel. De Dreamliner is uitgerust met in totaal 30 stoelen in business class in een staggered 1-2-1 configuratie. In economy class is er plaats voor 270 passagiers.

Business Class cabine in de nieuwe Boeing 787 Dreamliner van Turkish Airlines (Bron: Twitter / Turkish Airlines)
Business Class cabine in de nieuwe Boeing 787 Dreamliner van Turkish Airlines (Bron: Twitter / Turkish Airlines)

Doordat de crew nog aan het nieuwe toestel moet wennen wordt deze eerst ingezet op kortere routes, zoals tussen Istanbul en Antalya. Daar komt nu dus ook de route naar Amsterdam bij. Volgens de website AirwaysMag zou de CEO van Turkish Airlines voornemens zijn om met de Dreamliner non-stop te gaan vliegen tussen Istanbul en Sydney. Dit is voor zover bekend nog niet opgenomen in de dienstregeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *