Singapore Airlines past award wachtlijst procedure aan voor KrisFlyer

singapore airlines first class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het loyaliteitsprogramma van Singapore Airlines, KrisFlyer, past de awardwachtlijst procedure aan. Met deze optie kun je een award ticket boeken ongeacht of er beschikbaarheid is. Op die manier kom je op de zogenoemde wachtlijst. Komen er vervolgens stoelen beschikbaar, dan kun je ook daadwerkelijk met het geboekte ticket vliegen. Deze optie is vooral handig voor (drukke) routes met business en first class.

KrisFlyer wachtlijst voor award ticket

Je kon deze optie boeken voor meerdere vluchten, mits je maar het aantal punten in je account hebt staan. In andere woorden; heb je 50.000 punten in je account en kost een award ticket 50.000 punten, dan kun je deze wachtlijst optie voor een ongelimiteerd aantal vluchten boeken.

Deze wachtlijst optie is nu beschikbaar vanaf drie weken van te voren en je krijgt minimaal 14 dagen voor het vertrekken van de vlucht een melding of er een stoel beschikbaar is gekomen en je dus kunt reizen. Voorheen was dit mogelijk voor elke datum, maar nu pas vanaf drie weken van te voren. Daardoor is de kans echter wel groter dat er een stoel beschikbaar komt, gezien minder mensen gebruik maken van deze optie. Deze nieuwe timing gaat in vanaf 14 augustus 2019.

Business Class in de A350-900ULR (Bron: Singapore Airlines)
Business Class in de A350-900ULR (Bron: Singapore Airlines)

Afbeeldingen ©Singapore Airlines, H/T OMAAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *