Zo ziet Turkish Airlines’ nieuwste Dreamliner eruit2 min leestijd

Boeing 787-900 Dreamliner van Turkish Airlines (Bron: Turkish Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Turkish Airlines maakte recentelijk via Twitter bekend hoe de nieuwe Boeing 787 Dreamliner eruit komt te zien. Begin vorig jaar werd een definitieve deal ondertekend voor 25 Dreamliners, met de optie om er nog vijf bij te kopen. Maar hoe het toestel er precies uit kwam te zien was lange tijd nog onduidelijk. Vanaf volgende maand zal de eerste Dreamliner gaan vliegen voor de Turkse maatschappij.

Business Class

Lang werd al uitgekeken naar hoe de nieuwe business class cabine eruit zou komen te zien. Alhoewel het product van STELIA Aerospace bij onder meer bij Singapore Airlines ook werd toepast, is er op een aantal aspecten een verschil. Zo is bijvoorbeeld de stoel iets groter en ook het Inflight Entertainment systeem (IFE) aangepast.

In totaal zullen er 30 stoelen in de business class cabine beschikbaar zijn. Iedere passagier heeft direct toegang tot het gangpad. De stoelindeling is 1-2-1 (staggered configuratie). Hieronder zie je de eerste foto’s van de business class en economy cabine. In de laatstgenoemde cabine zullen 270 stoelen zijn. Dat maakt een totale capaciteit van 300 stoelen. De grootte van het IFE beeldscherm in business class valt meteen op.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bestemmingen

De nieuwe Dreamliners zullen verouderde A330 toestellen gaan vervangen. Eén van de eerste 787-9 toestellen van Turkish Airlines heeft al testvluchten gemaakt in de VS. Dit toestel kreeg de registratie TC-LLA. Aangezien de toestellen nieuw zijn voor de maatschappij zullen ze eerst worden getest op een kortere route. Zo kan ook de crew wennen aan de 787. De eerste Dreamliner zal namelijk aanvankelijk gaan vliegen tussen Istanbul (IST) en Antalya (AYT) met onderstaande vluchtnummers:

  • TK2410/2411, vanaf 8 juli t/m 30 september 2019 dagelijks, maar tussen 17 juli t/m 6 augustus 2019 vier keer per week.
  • TK2438/2439, vanaf 8 juli t/m 30 september 2019 dagelijks, maar tussen 17 juli en 1 augustus 2019 vier keer per week. En tussen 2 augustus en 14 augustus zes keer per week.

Volgens de website AirwaysMag zou de CEO van Turkish Airlines voornemens zijn om met de Dreamliner non-stop te gaan vliegen tussen Istanbul en Sydney. Dit is voor zover bekend nog niet opgenomen in de dienstregeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *