De nieuwe business class van Turkish Airlines1 min leestijd

Turkish Airlines B787-9

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Turkish Airlines zal met de ingang van de B787-9 een nieuwe business class introduceren. Dit toestel zal in de loop van dit jaar opgenomen worden in de vloot. In totaal staan er 25 exemplaren in bestelling. Daarnaast kun je de nieuwe cabine straks ook vinden in de A350, waarvan er ook 25 in bestelling staan.

Nieuwe business class van Turkish Airlines

In totaal zullen er 30 stoelen in de business class cabine aanwezig staan. Deze staan tussen de eerste en tweede deur van het toestel. Iedere passagier zal direct toegang hebben tot het gangpad, wat momenteel niet het geval is. De stoelindeling zal 1-2-1 zijn, waarbij de stoelen qua plek verschuiven (staggered).

De stoel lijkt een beetje op die van Singapore Airlines in de B787-9, maar die stoelen zijn voor Turkish Airlines wel een beetje aangepast. De stoelen zijn ontworpen door STELIA Aerospace en zullen meer ruimte bieden dan de huidige business class stoelen. Daarnaast hebben de stoelen een 18 inch HD touchscreen om het entertainment op af te spelen.

AusBT heeft als eerste de foto’s weten te bemachtigen van deze stoelen:

Turkish Airlines business class

Turkish Airlines business class 2

Het is op dit moment nog niet duidelijk of deze nieuwe stoelen ook aan boord van de A330 en B777 toestellen komen. Deze stoelen zijn in ieder geval beschikbaar voor de Boeing Dreamliner 787-9 en ook A350.

Per maart 2019 zal de maatschappij ook verhuizen naar het nieuwe vliegveld in Istanbul. Meer informatie daarover kun je in dit artikel vinden, met de eerste route’s die nu al uitgevoerd worden vanaf deze luchthaven.

Foto’s per AusBT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *