AIS Airlines gaat vliegen tussen Groningen en Kopenhagen1 min leestijd

AIS Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij AIS Airlines gaat vanaf 4 maart vliegen tussen Groningen en Kopenhagen. Vanaf deze datum zal de luchtvaartmaatschappij twee keer per dag deze route uitvoeren. De vluchten zullen zowel in de ochtend als avond plaats gaan vinden. Nordica voerde deze vluchten ook uit, maar die zijn vanaf 29 december 2018 gestopt met deze route.

AIS Airlines gaat vliegen tussen Groningen en Kopenhagen

De vluchten zullen uitgevoerd worden met een Jetstream 32. Dit toestel kan maximaal 19 passagiers vervoeren, dus het zal niet zo druk zijn aan boord. In totaal heeft de luchtvaartmaatschappij 8 exemplaren in haar vloot.

AIS Airlines is gevestigd met het hoofdkantoor op Lelystad Airport. De meeste vluchten van deze luchtvaartmaatschappij bevinden zich in Scandinavie en Duitsland. Er is een basis in Munster, Borlange en straks in Groningen en Kopenhagen.

Tickets voor deze vluchten zullen binnenkort beschikbaar zijn via groningenairport.nl, aisairlines.com, boekingswebsites en reisbureau’s. De luchtvaartmaatschappij heeft ook een aansluiting op grote ticketnetwerken zoals Amadeus, Galileo en Sabre.

©Groningen Eelde Airport

De directeur van Groningen Airport Eelde, Marco van de Kreeke, zegt het volgende over deze nieuwe verbinding:

Wij hebben de afgelopen weken vele berichten gekregen van frequente, veelal zakelijke, reizigers die er flink van baalden dat de lijndienst naar Kopenhagen gestopt is. Deze reizigers vlogen soms wekelijks vanaf Groningen Airport Eelde. We zijn dan ook blij dat deze Nederlandse ondernemer die marktbehoefte gaat invullen.

Arend van der Meer, CEO AIS Airlines, zegt het volgende over de verbinding tussen Groningen en Kopenhagen:

Ons product past naadloos op deze route. Wij hebben de juiste vliegtuigen om stabiele betrouwbare verbindingen op te zetten op dunnere routes.  Door te vliegen met brandstof efficiënte turboprop vliegtuigen met een wat kleinere stoel capaciteit hebben we een passend product.

Featured afbeelding ©AIS Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *