Tegenvaller voor Groningen Airport: Nordica vertrekt

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Groningen Airport krijgt een grote tegenvaller te verwerken. Nordica maakt bekend de vluchten van een naar Groningen te staken. Eerder werd al bekend dat Nordica het contract met Groningen Airport had verbroken. Er is nog onderhandeld voor een nieuw contract tussen de airline en het vliegveld. Maar dit heeft niet mogen baten.

Nordica

Het Estse Nordic Aviation Group, beter bekend als Nordica, vloog vanuit Groningen naar München en Kopenhagen. In het hoogseizoen werd ook Nice aangeboden. Alle vluchten na 29 december 2018 zullen worden geannuleerd. De maatschappij neemt contact op met passagiers die een vlucht met vertrek na die datum hadden geboekt. Groningen Airport laat weten in gesprek te zijn met andere airlines om de routes naar München en Kopenhagen over te nemen. Marco van de Kreeke, directeur Groningen Airport Eelde stelt:

Dat de routes naar Kopenhagen en München stoppen is een tegenslag voor heel Noord-Nederland. We hopen daarom snel met een nieuwe partner een overeenkomst te sluiten. We zijn optimistisch dat een andere luchtvaartmaatschappij de routes gaat aanbieden.

Het vertrek van de maatschappij is niet alleen een aderlating voor Groningen Airport. Ook de inwoners van de provincie Groningen zullen balen. Schiphol ligt namelijk op ruim twee uur rijden. De vluchten van de maatschappij uit Estland waren een mooi alternatief. Vanuit München en Kopenhagen zijn namelijk goede doorverbindingen.

Nordica vliegt vanaf Groningen naar München en Kopenhagen (Bron: Nordica)
Nordica vliegt vanaf Groningen naar München en Kopenhagen (Bron: Nordica)

Niet rendabel

Nordica is momenteel flink aan het reorganiseren. En de keuze van de maatschappij om de routes vanuit Groningen te stoppen zou hier ook mee te maken kunnen hebben. Daarnaast was er al langere tijd sprake van dat de vluchten niet rendabel zouden zijn. Het eerdere besluit om niet vanuit Groningen naar Brussel te vliegen was daar ook onderdeel van. Tot slot vielen de passagiersaantallen erg tegen. Na 28 december 2018 moet Groningen het doen met vluchten naar Londen Southend en vakantiecharters. Nordica zag recentelijk ook al af van vluchten naar Amsterdam, Oslo en Sint Petersburg vanuit Talin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *