Betaalbaar vliegen buiten Europa vanaf Eelde

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Betaalbaar vliegen vanaf Eelde. Goed nieuws voor mensen uit het Noorden van het land! Al vanaf het najaar van 2016 is Nordica gestart met vluchten vanaf Groningen Eelde Airport naar Kopenhagen. Vanaf Kopenhagen kun je vervolgens doorvliegen naar verschillende bestemmingen binnen het Star Alliance netwerk. De prijzen waren echter aan de hoge kant, maar dat is inmiddels sterk verbeterd! Sterker nog, je kunt heel betaalbaar naar de VS en Azië vliegen vanaf Eelde.

Betaalbaar vliegen vanaf Eelde: een paar voorbeelden

Laten we er eens een paar voorbeelden bij pakken. Ik begin met de Verenigde staten, bestemming New York. Vanaf Groningen Airport Eelde kost een retourvlucht € 407,00. Dat is geen gekke prijs. Vanaf Amsterdam is de vlucht met € 400,00 iets goedkoper.

betaalbaar vliegen vanaf Eelde
Met € 420,00 betaalbaar vliegen vanaf Groningen naar Eelde

Richting de westkust van de Verenigde Staten kun je ook prima betaalbaar vliegen, met ticketprijzen vanaf € 603,00 naar San Francisco. Absoluut geen verkeerde prijzen.

Maar ook Tokio is goed betaalbaar! Tickets zijn al vanaf € 551,00 te boeken. Dit is wel bijna € 100,00 duurder dan vluchten vanaf Amsterdam (Xiamen), maar geen torenhoog verschil meer.

Waarom zou je vliegen vanaf Eelde?

Oké, vliegtickets zijn dus relatief goed te betalen vanaf Eelde. Maar waarom zou je willen vliegen vanaf Eelde? In mijn ogen heeft dit de volgende voordelen:

  • Vanaf het noorden gemakkelijker bereikbaar;
  • betaalbaar parkeren;
  • Klein vliegveld, dus sneller langs de security checks.
betaalbaar vliegen vanaf Eelde
Groningen Eelde Airport

Aan de andere kant heeft het natuurlijk ook nadelen om vanaf Eelde te vliegen. Zo heeft het vliegveld minder faciliteiten en bovendien moet je ten alle tijde overstappen in Kopenhagen.

Business Class ook betaalbaar?

Helaas zijn de verschillen in Business Class groter. Naar Tokio kun je vanaf Amsterdam voor minder dan € 2.000,00 een business class ticket kopen. Vanaf Eelde ben ik helaas geen tickets voor minder dan € 3200,00 tegengekomen. Voor iets meer geld kun je rechtstreeks vliegen met KLM, waardoor je significant minder uren onderweg bent. Voor de zakenreiziger toch relevant.

betaalbaar vliegen vanaf Eelde
Business class vliegen is nog een stukje duurder vanaf Eelde

Conclusie

Het is een mooie ontwikkeling dat de ticketprijzen in de afgelopen periode flink zijn afgenomen. De economy ticketprijzen zijn nu concurrerend, wat voor mensen uit Noordelijke provincies zeker handig kan zijn. Zeker gedurende drukke periodes kan het veel relaxter zijn om vanaf Groningen Eelde Airport te vertrekken.

Helaas zijn de tarieven voor premium cabines nog een stuk hoger dan vanaf Schiphol. Zodra de ticketprijzen ook hier verbeteren zullen we uiteraard weer een update plaatsen.

Overweeg jij om vanaf Eelde te vliegen?

Reacties

  1. Frank zegt

    Aarhus is dit jaar culturele hoofdstad van Europa. Via Expedia heb ik 5 dagen Aarhus gereserveerd ticket + hotel. Vanaf Eelde was het ongeveer €100 per persoon goedkoper in plaats van vertrek vanaf Schiphol. Parkeren op Eelde slechts €20,- voor deze periode. Ook natuurlijk leuk om het te combineren met een avondje/nachtje Groningen. Aangezien Eelde-Copenhagen door BMI wordt uitgevoerd kunnen we voor het hele traject naar Aarhus gratis een koffer meenemen. Hiervoor moest ik bij SAS vanaf Schiphol extra betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *