Emirates vernieuwt onboard bar in A380

A380 Emirates

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates staat vooral bekend voor haar innovatieve onboard product op de Airbus A380, die tweemaal daags naar Amsterdam vliegt. Vooral de uitgebreide bar aan boord voor First en Business Class passagiers was een unieke feature. De maatschappij uit Dubai voert dit jaar een aantal verbeteringen uit in zowel de A380’s als Boeing 777’s. Een refresh van de iconische bar hoort daar ook bij.

Emirates A380 bar
Huidige Emirates A380 bar

Vernieuwde onboard bar

Vooral het zitgedeelte van de lounge in the sky wordt aangepast. Zo komen er aan beide zijden stoelen met tafel langs de ramen, geïnspireerd door jachten. In totaal is de capaciteit van de ruimte 26 passagiers, waarvan 8 zittend.

Emirates A380 onboard bar
Het nieuwe zitgedeelte

Daarnaast wordt het kleurenschema aangepast. Emirates laat het blingende goud los en gaat voor mildere champagne kleuren met donker, glossy hout. Zo moet de lounge een ruim gevoel geven. Mood lighting en window blinds met LED verlichting worden hier ook voor ingezet.

Emirates A380 onboard bar
Mildere kleuren

Ongetwijfeld heeft de airline ook kritiek gekregen op de bar van passagiers die er vlakbij zitten en geluidsoverlast ondervonden, zeker als je probeert te slapen. Daarom worden er ook geluidsisolerende gordijnen geïnstalleerd. Voor passagiers die wel voor wat vermaak komen is er een 55 inch scherm waarop vluchtinformatie of live TV te zien is. Hierbij worden nieuwe subwoofers geplaatst voor een surround sound.

Beschikbaarheid

Het nieuwe lounge ontwerp wordt op dit moment geïnstalleerd op nieuw af te leveren vliegtuigen. Verwacht wordt dat de eerste kist in juli zal vliegen. Aangezien er al 93 A380’s rondvliegen met het huidige design is de kans voorlopig klein dat je met de nieuwe features kennis kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *