Finnair komt volgend jaar met premium economy1 min leestijd

Finnair cabin attendant and pilot

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Finnair maakte ruim 3 jaar geleden al plannen bekend om naast economy en business class ook premium economy aan te bieden op long-haul vluchten. In januari maakt de Finse maatschappij meer details bekend over deze reisklasse.

Finnair komt met premium economy

Aanvankelijk zou Finnair al dit jaar premium economy aanbieden maar dit is helaas vertraagd tot volgend jaar. De maatschappij laat weten met een mooi design aan te komen met extra veel comfort, ruimte en service. Naast economy en business class bood Finnair ook al een tijdje econome comfort aan. Deze stoelen bieden al flink wat meer beenruimte ten opzichte van economy. De maatschappij is nu wel blij zich ook bij andere Europese maatschappijen toe te kunnen voegen die ook premium economy aanbieden.

Finnair A350
Finnair maakt in januari 2022 meer bekend over de nieuwe reisklasse. (bron: Finnair)

Finnair is niet de enige maatschappij die de afgelopen jaren plannen bekendmaakte over het invoeren van een premium economy klasse. Eerder dit jaar onthulde ook al Swiss Air deze reisklasse. Austrian Airlines maakte onlangs nog bekend het aantal stoelen in premium economy op de Boeing 767 uit te willen breiden en ook KLM kondigde in december 2020 aan om ook met premium economy te willen beginnen.

SWISS, Premium Economy
Swiss Air introduceerde eerder dit jaar ook al premium economy. (bron: SWISS)

Hoe de premium economy eruit komt te zien weten we dus volgende maand. Ook weten we dan hoeveel stoelen er in deze reisklasse komen te zitten en of dit ten kostte gaat van economy of business class.

Uitgelichte afbeelding: Finnair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *