Finnair start met premium economy op lange afstand

Finnair cabin attendant and pilot

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Net als diverse andere airlines is bij Finnair ook besloten om de  Premium Economy klasse in te gaan voeren op de lange afstandsvluchten. Premium Economy is een product dat tussen de Business class en de Economy class in zit. Het product is de laatste jaren populair geworden. Je reist in dat geval net wat comfortabeler dan in de Economy class, met onder andere meer beenruimte. Veel reizigers hebben het er graag voor over om daar iets extra voor te betalen.

Extra comfort

Het is de bedoeling dat de gehele lange-afstandsvloot van Finnair omgebouwd is met Premium Economy class in 2022. Vanaf het vierde kwartaal in 2020 zullen de eerste vliegtuigen met deze cabine-inrichting gaan vliegen. Het zal een aparte cabine worden waarbij de reizigers naast meer (been)ruimte ook extra comfort zullen ervaren door een hogere servicegraad. Finnair doet het goed op de lange-afstandsvluchten en heeft zich met name toegelegd op vluchten naar het verre oosten. Daarbij moet men wel een overstap maken op de luchthaven van Helsinki.

Finnair zet nieuwe A350 in op vluchten naar VS
Finnair A350

“We zien een groeiende trend van reizigers die gespitst zijn op kwaliteit en comfort van hun reisbeleving”, aldus Piia Karhu, Senior Vice President, Customer Experience van Finnair. “Met de Premium Economy class komen we tegemoet aan de wensen van onze klanten, die zowel zakelijk als privé reizen.”

Details over hoe de cabine er uit zal komen te zien, zijn nog niet bekend. Aan de details hiervan wordt nog gewerkt. Ook over het nieuwe service concept en de commerciële aspecten wordt nog nagedacht. Finnair zal op een later moment meer details over de nieuwe cabine bekend gaan maken.

Nieuwe cabine ATR vloot

Naast dit nieuws meldde Finnair ook dat de cabine van alle ATR vliegtuigen zal worden aangepast. Deze kleinere vliegtuigen worden veel gebruikt voor binnenlandse vluchten in Finland, maar vliegen ook naar bestemmingen als Polen en de Baltische staten. Deze vluchten worden uitgevoerd door Finnair’s partner Norra.
De aangepaste cabine zal bestaan uit nieuwe stoelen, nieuwe vloerbedekking en een fris-ogend cabine interieur. Het eerste ATR vliegtuig met nieuwe cabine zal in de zomer van 2019 al gaan vliegen. Begin 2020 moeten alle vliegtuigen aangepast zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *