Etihad Economy Space: stoelen met meer beenruimte1 min leestijd

Etihad Boeing 787-9 Dreamliner Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad introduceert een nieuwe extra optie op haar widebody toestellen: Economy Space. Dit zijn reguliere Economy Class stoelen met meer beenruimte. Volgens de maatschappij maximaal 5 inch extra. De service voor Economy Space is gelijk aan die van Economy Class. Natuurlijk profiteer je wel van het feit dat je vooraan in het vliegtuig zit, en bij aankomst sneller van boord bent. Volgende maand zal Etihad op al haar 10 Airbus A380’s de stoelen al verder uit elkaar hebben gezet. Het aantal stoelen met extra beenruimte verviervoudigt van 20 naar 80. Hierna zullen de Boeing 787’s en 777’s, die nu naar Amsterdam vliegen, meer stoelen met extra beenruimte krijgen.

Dubai Airshow 2017
Etihad Economy

Op een vlucht van Amsterdam naar Abu Dhabi kost een upgrade naar Economy Space zo’n €100. Vrij fors. Een reguliere stoel reserveren kost 17 tot 30€ afhankelijk van de locatie in het vliegtuig. Er wordt nergens gerept over eventuele kortingen voor Etihad Guest Elite leden.

Hoewel meer keuze voor passagiers een goede passagiersvriendelijke uitbreiding kan zijn, denk ik dat Etihad deze maatregel eerder heeft doorgevoerd voor de ancillary revenue. Inmiddels kan je in Economy al extra’s kopen als snackboxes, premium koffie en zelfs pyjama’s. Met de vrij hoge toeslagen kan het ook goed zijn dat Economy Space stoelen niet allemaal gevuld raken en op volle vluchten gratis aan late incheckers worden gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *