United eerste maatschappij uit VS met complete Boeing 787 familie

United eerste maatschappij uit VS met complete Boeing 787 familie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Boeing 787 familie is erg in trek bij vele vliegtuigmaatschappijen. Dit heeft er vooral mee te maken dat het toestel tot 20% zuiniger is dan zijn voorgangers. Ook kan het tussen de 240 en 330 passagiers vervoeren, afhankelijk van welke type toestel de maatschappij heeft aangekocht. Wat voor de reizigers vooral erg fijn is, is dat de luchtvochtigheid veel meer geoptimaliseerd is samen met de luchtdruk in de cabine. Hierdoor kom je meer uitgerust aan dan wanneer je vliegt met een ouder toestel. Tevens zijn de grotere ramen erg interessant. Maandag 5 november werd de Boeing 787 familie van United verder aangevuld.

United

De maatschappij uit de Verenigde Staten, United, mocht op maandag 5 november haar eerste Boeing 787-10 in ontvangst nemen. Daarmee is United tevens de eerste maatschappij uit de VS die een Boeing 787-10 in haar vloot heeft. Maar ook de eerste maatschappij ter wereld die de hele 787 familie in haar vloot heeft.

Dit toestel is nog groter dan de Boeing 787-8 en 787-9 die de Amerikaanse maatschappij ook al in haar vloot heeft. Het toestel kan tot 330 reizigers vervoeren en is 5.48 meter langer dan de 787-9. De Amerikaanse maatschappij heeft nog 13 andere 787-10’s in bestelling staan bij Boeing.

Routes

United verwacht de nieuwe Boeing 787-10 vanaf januari 2019 in te gaan zetten op verschillende routes binnen de Verenigde Staten. Als eerste zal het toestel gaan vliegen binnen de Verenigde Staten tussen de United Hubs. Dit is tussen Newark (New York) en Los Angeles, maar ook tussen Newark en San Francisco.

United eerste maatschappij uit VS met complete Boeing 787 familie

Het is nog even afwachten of de nieuwe United 787-10 ook naar Amsterdam komt, maar wellicht dat de kans groter wordt zodra meerdere 787-10’s van de band zijn afgerold.

Indeling

De maatschappij kiest ervoor om niet 330 stoelen in het toestel te plaatsen maar 12 stoelen minder. Met 318 stoelen verdeeld over vier reisklasse zal het toestel verschillende bestemmingen gaan aanvliegen. De indeling van de reisklasse in de Boeing 787-10 zullen als volgt zijn:

  • 44 United Polaris stoelen(Business Class),
  • 21 United Premium Plus stoelen,
  • 54 Economy Plus stoelen,
  • 199 Standaard Economy Stoelen.
United eerste maatschappij uit VS met complete Boeing 787 familie
Indeling stoelen in United’s Boeing 787-10
United eerste maatschappij uit VS met complete Boeing 787 familie
United’s Polaris Stoel

De cabines beschikken verder over verlichtingspatronen die ervoor zorgen dat je rustig wakker wordt, of juist rustig in slaap kan vallen. De kleuren veranderen gedurende de vlucht. De verlichting probeert zo natuurlijk mogelijk de zonsondergang en zonsopgang na te bootsen.

Het entertainmentsysteem zal ook anders werken dan men tot op heden bij United gewend was. We zullen enkele veranderingen op een rijtje zetten:

  • Aan de hand van de reistijd zullen aanbevelingen worden gedaan voor films en televisie-uitzendingen.
  • Er zullen ook aanbevelingen worden gedaan naar aanleiding van eerder gekeken films en uitzendingen van een reiziger.
  • Mogelijkheid tot splitscreen. Je kunt dus tegelijkertijd film kijken als ook kijken waar je vliegt met de kaart.
  • Er is een ontspanningsmodus ingebouwd, waardoor je kunt kiezen voor rustgevende video’s of muziek.
  • Ook zijn er toegankelijkheidsfuncties voor mensen met een audio- of mobiliteitsbeperkingen.

Een mooi nieuw en modern toestel dus. Mocht je binnenkort naar de VS vliegen, dan zou je het nieuwe toestel kunnen uitproberen op de route tussen Newark en Los Angeles of San Francisco. Je kunt natuurlijk ook nog even wachten tot dat KLM haar eerste Boeing 787-10 toestel in gebruik zal nemen.

Beeldmateriaal: United

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *