Zo check je vooraf de drukte op Schiphol1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vooral in de schoolvakantie en met nationale feestdagen kunnen de rijen flink oplopen op Schiphol. Regelmatig verschijnt dan het advies in het nieuws: zorg dat je op tijd in op de luchthaven bent. Als frequent flyer heb je wellicht privileges opgebouwd om sneller in te checken en minder lang bij de security screening te hoeven wachten. Niet iedereen heeft toegang tot deze priority services. Het is toch handig om te weten hoe druk het precies is op de luchthaven.

Priority services

Of je nu met Transavia, KLM of Lufthansa vliegt, over het algemeen wordt aangehouden om twee uur van tevoren aanwezig te zijn voor Europese vluchten. En drie uur voor intercontinentale vluchten. Bij drukte is het advies om eerder aanwezig te zijn. Als je gebruik kan maken van de SkyPriority service dan is je wachttijd eigenlijk altijd korter. Logisch, want maar een klein deel van de reizigers kan gebruikmaken van deze service. En vergelijkbare service is Privium.

Centrale Security op Schiphol (Bron: Schiphol)
Centrale Security (Bron: Schiphol)

Druktemeter

Of je nou wel of niet van priority services gebruikmaakt, het is altijd goed om te weten op welke dagen men drukte verwacht. Schiphol heeft daarvoor een speciale pagina gemaakt met een druktemeter. Je kunt hier de verwachte drukte bekijken per dag. Je kunt tot twee weken vooruit kijken. Het is helaas niet mogelijk om ver vooruit deze voorspelling al in te zien. Deze informatie is (nog) niet beschikbaar in de mobiele app van Schiphol.

Schiphol vertelt je wanneer het druk is op de luchthaven (Bron: Schiphol)
Schiphol vertelt je wanneer het druk is op de luchthaven met de druktemeter (Bron: Schiphol)

Reacties

  1. M. Boudewijns zegt

    Maar wat willen de poppetjes nu precies zeggen. 3 poppetjes is piekdag en toch staat er in de app dat je bij non Schengen vluchten 3 uur van tevoren aanwezig moet zijn. Nou daar klopt niks van.
    Wordt ook geen wachttijd vermeld bij securitycheck.
    Hier heb je dus helemaal niks aan. Mensen komen 4 uur van tevoren en missen vlucht nog door de drukte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *