Ook Hong Kong versoepelt inreisregels2 min leestijd

SAS vanuit Kopenhagen naar Hong Kong

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De regering van Hong Kong heeft besloten vanaf nu geen vluchten meer te weren en daarmee de inreisregels te versoepelen. Ook vermindert de Chinese stadstaat de verplichte quarantainetijd. Hong Kong weerde de afgelopen maanden verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zo mocht KLM twee weken lang niet op Hong Kong vliegen nadat de maatschappij zich niet had gehouden aan de regels.

Hong Kong versoepelt inreisregels

Tijdens de hele pandemie probeerde Hong Kong tot nu toe zoveel mogelijk China te volgen dat een zero-covid beleid hanteert. Zo worden luchtvaartmaatschappijen die zich niet aan de regels houden geweerd en stelt de stadstaat strenge regels omtrent quarantaine. De afgelopen jaren was het daarom ook niet makkelijk om naar Hong Kong te reizen. Gelukkig komt daar nu verandering in aangezien Hong Kong stopt met het weren van luchtvaartmaatschappijen. Zo mogen maatschappijen uit 9 landen waaronder Australië, de Filipijnen, Frankrijk, India, Nepal, Pakistan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten weer op Hong Kong gaan vliegen. Ook gaat de verplichte quarantainetijd terug van twee weken naar een week.

InsideDeals – Begin 2019 Goedkoop in Premium Economy
Ook Hong Kong versoepelt het inreisbeleid. (Foto: Timon Sudler)

Hong Kong had de afgelopen maand een record aantal aan coronagevallen. In totaal zijn er tot nu toe meer dan een miljoen mensen positief getest in de stadstaat. De grootste oorzaak hiervan is dat Hong Kong vooral een wat oudere bevolking heeft waar de vaccinatiegraad aan de lange kant ligt. Als Hong Kong verder gaat versoepelen gaat binnenkort ook de grens met het vasteland van China weer open. Door de strenge coronaregels hebben vele expats en bedrijven de laatste jaren Hong Kong verlaten om zich te vestigen in andere landen met mindere strenge regels.

Conclusie

Het komt enerzijds wat als een verrassing aanwaaien dat Hong Kong de inreisregels gaat versoepelen. Zeker als je bedenkt dat de stadstaat de afgelopen maand een record aantal coronagevallen telde. Luchtvaartmaatschappijen worden niet meer geweerd en de verplichte quarantainetijd gaat omlaag van twee weken naar een week. Aan de andere kant zou je dit ook kunnen verwachten aangezien meerdere landen de coronaregels op dit moment versoepelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *