KLM de komende twee weken niet naar Hong Kong1 min leestijd

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM mag de komende twee weken niet op Hong Kong vliegen. Dit hebben de lokale autoriteiten bepaald nadat de maatschappij vorige week een besmet persoon aan boord had. De route tussen Schiphol en Hong Kong is eerder ook al zwaar getroffen door de pandemie. Twee maanden geleden mocht Cathay Pacific geen vluchten uitvoeren vanwege quarantaineregels voor de crew.

KLM voorlopig niet op Hong Kong

Naast de besmette persoon aan boord zouden ook twee passagiers zich niet hebben gehouden aan de coronamaatrdegelen. Als gevolg hiervan mag KLM deze week en volgende week geen passagiers vervoeren tussen Amsterdam en Hong Kong. Het verbod geldt echter niet voor vrachtvluchten tussen beide steden. De maatschappij laat weten het vliegverbod te betreuren en neemt daarnaast contact op met alle passagiers die geboekt waren op vluchten van en naar Hong Kong.

KLM mag de komende twee weken niet op Hong Kong vliegen.

Hong Kong kent zeer strenge coronamaatrdegelen. China probeert de omikronvariant buiten de landsgrenzen te houden, maar dat gaat natuurlijk moeilijk als er in Hong Kong op dit moment een golf aan besmettingen aanwezig is. Door de strenge maatregelen heeft Hong Kong al meerdere keren luchtvaartmaatschappijen moeten verbieden om naar en van de stadstaat te vliegen.

Reisadvies

Desondanks de strenge maatregelen geeft het Ministerie van Buitenlandse zaken op dit moment code groen af voor Hong Kong. Dit houdt in dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s bestaan. Mocht je binnenkort naar Hong Kong reizen, check dan altijd het meeste actuele reisadvies op de website van Rijksoverheid.

Reisadvies, Hong Kong

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *