Cathay Pacific voorlopig niet op Schiphol1 min leestijd

Cathay Pacific

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Cathay Pacific staakt voorlopig de vluchten tussen Hongkong en Schiphol. Reden hiervoor zijn de strengere quarantaineregels voor de crew.

Cathay Pacific voorlopig niet op Schiphol

Meerdere landen nemen dezer dagen extra strenge maatregelen om de strijd tegen de omikronvariant tegen te gaan. Eerder vandaag schreven we al over KLM die voorlopig geen passagiersvluchten meer uitvoert naar Shanghai. Doordat Hongkong strengere quarantaineregels voor crewleden oplegt heeft Cathay Pacific besloten de dienstregelen flink in te krimpen. Hierdoor vliegt de maatschappij voorlopig niet meer op Schiphol. In juni dit jaar besloot de maatschappij uit Hongkong na een lange tijd weer wekelijks te gaan vliegen op Schiphol. Hier komt dus voorlopig weer een einde aan.

Cathay Pacific
Cathay Pacific vliegt voor onbepaalde tijd niet tussen Hongkong en Schiphol.

Door het wegvallen van de vlucht van Cathay Pacific tussen beide luchthavens is er op dit moment afgezien van KLM geen maatschappij die rechtstreeks vanuit Schiphol op Hongkong vliegt. KLM vliegt weliswaar rechtstreeks maar wel met een tussenstop op Bangkok. Op dit moment vliegen van de andere Europese maatschappijen o.a. Lufthansa, SWISS en Virgin Atlantic rechtstreeks op Hongkong. Van de niet Europese maatschappijen zijn dit o.a. Korean Air en Qatar Airways. Het is op dit moment nog onbekend wanneer Cathay weer op Schiphol zal gaan vliegen.

Reisadvies Hongkong

Voor Hongkong geldt er trouwens in tegenstelling tot de meeste landen in de wereld code groen. Dit betekent dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s bestaan en het dus een veilige bestemming is om naar toe te reizen. Naast Hongkong geeft het ministerie van Buitenlandse Zaken ook code groen af voor Macau, Saba en Sint-Eustasius.

Code Groen Hongkong

Uitgelichte afbeelding: Cathay Pacific

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *