KLM vliegt vanaf volgend jaar via Kuala Lumpur naar Manilla & Hongkong3 min leestijd

B777 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft vanaf 26 maart 2023 de route naar Manilla en Hongkong aangepast in de dienstregeling. Daarin is nu opgenomen dat de routes vanaf het zomerseizoen aangevlogen worden in combinatie met Kuala Lumpur.

In september zijn de inreisregels voor Hong Kong versoepelt en was er geen hotelquarantaine meer nodig. Sinds 14 december zijn er nog meer versoepelingen doorgevoerd, maar de PCR-test bij aankomst is nog steeds noogzakelijk.

KLM naar Manilla via Kuala Lumpur

Uit de dienstregeling in november bleek dat de route gecombineerd werd  met Taipei. Desgevraagd liet de luchtvaartmaatschappij toen aan InsideFlyer weten dat dit nog niet definitief was. Nu blijkt dat de route inderdaad aangepast is volgens de informatie uit het boekingssysteem.

Op dit moment vliegt KLM naar Manilla via Bangkok. In maart wordt Bangkok vervangen door Kuala Lumpur. Vanaf 26 maart 2023 staan de vluchten gepland volgens dit schema:

  • KL805 vertrekt om 19.30 uur uit Amsterdam (AMS) en komt om de volgende dag om 13.50 uur lokale tijd aan in Kuala Lumpur (KUL)
  • KL805 vertrekt om 15.10 uur lokale tijd uit Kuala Lumpur en komt om 18.45 uur lokale tijd aan in Manilla (MNL)
  • KL806 vertrekt om 20.05 uur lokale tijd uit Manilla en komt om 23.40 uur lokale tijd aan in Kuala Lumpur
  • KL806 vertrekt de volgende dag om 01.00 uur lokale tijd uit Kuala Lumpur en komt om 08.00 uur aan in Amsterdam

Op deze route zet de luchtvaartmaatschappij een Boeing 777-300ER in. De route zal vijf keer per week gevlogen worden. Oorspronkelijk stond de kleinere Boeing B777-200ER gepland op deze route.

GCMAP KLM Kuala Lumpur

Naar Hongkong via Kuala Lumpur

Ook naar Hongkong vliegt de luchtvaartmaatschappij straks via Kuala Lumpur. Op dit moment is dat ook via Bangkok. Er staan twee vluchten per week gepland op deze route.

De vluchten staan vanaf eind maart gepland volgens dit schema:

  • KL817 vertrekt om 19.30 uur uit Amsterdam (AMS) en komt om de volgende dag om 13.50 uur lokale tijd aan in Kuala Lumpur (KUL)
  • KL817 vertrekt om 15.05 uur lokale tijd uit Kuala Lumpur en komt om 18.45 uur lokale tijd aan in Hongkong (HKG)
  • KL818 vertrekt om 20.05 uur lokale tijd uit Hongkong en komt om 23.40 uur lokale tijd aan in Kuala Lumpur
  • KL818 vertrekt de volgende dag om 01.00 uur lokale tijd uit Kuala Lumpur en komt om 08.00 uur aan in Amsterdam

Op de route naar Kuala Lumpur die daarna doorvliegt naar Hongkong zet de luchtvaartmaatschappij een Boeing 777-200ER in. Vanaf 25 april 2023 zal dat toestel vervangen worden door een Boeing 787-9 Dreamliner.

Uiteraard kunnen de vluchten nog wijzigen in de komende maanden. Boek je een ticket naar Hongkong, Manilla of Kuala Lumpur en wijzigen de vluchten, dan ontvang je persoonlijk bericht van KLM.

Premium Comfort cabine bij KLM

Passagiers in de nieuwe Premium Comfort stoelen hebben tot 17 centimeter meer beenruimte dan passagiers in Economy Class. Ook Economy Comfort blijft beschikbaar in die cabine, en dan heb je in de Premium Comfort class 7 centimeter meer beenruimte dan in Economy Comfort. De stoelen kunnen 20 centimeter naar achteren en zijn ook voorzien ook een voetensteun. Tevens is de hoofdsteun verstelbaar. Het aantal stoelen in Economy Class gaat wel omlaag door de toevoeging van deze nieuwe cabine.

In iedere stoel is ook een mogelijkheid om je elektronische apparaten op te laden met een USB-A en USB-C poort. Je hebt hebt ook de beschikking over een stopcontact. Een fotoreportage van deze nieuwe cabine vind je hier op InsideFlyer. Een uitleg over hoeveel Flying Blue XP je kunt verdienen in deze cabine lees je hier.

De Boeing B787-9 Dreamliner zijn de volgende toestellen die voorzien worden van de nieuwe Premium Comfort cabine. De Boeing 777-200ER toestellen van KLM zullen in de komende jaren ook voorzien worden van de nieuwe Premium Comfort cabine. Op dit moment zijn alle Boeing B787-10 toestellen voorzien van de nieuwe Premium Comfort cabine. Nu staan de Boeing 787-9 Dreamliner toestellen op de planning om voorzien te worden van de nieuwe Premium Economy cabine.

Op deze routes vliegt KLM als eerste met Premium Comfort Class

Afbeeldingen ©KLM/GCMap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *