Air France hervat route tussen Orly en New York niet2 min leestijd

Paris Orly Zuid & West verleden tijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France heeft tot eind oktober dit jaar vluchten uitgevoerd tussen Parijs Orly en New York JFK. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat deze vluchten weer uitgevoerd werden tijdens de winterdienstregeling van 2023, maar deze vluchten zijn nu toch weer geschrapt.

Air France niet van Orly naar New York, wel van Charles de Gaulle

De luchthaven van Parijs Orly ligt veertien kilometer ten zuiden van Parijs. De luchthaven wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten. Air France vliegt van deze luchthaven bijvoorbeeld naar Berlijn, Toulouse en Marseille. Er zijn ook een aantal intercontinentale vluchten, zoals naar Pointe-a-Pitre, Saint-Denis de la Reunion en Fort-de-France. Vlieg je vanaf Orly, dan kun je ook gebruik maken van de relatief nieuwe Air France lounge op deze luchthaven. Wil je verblijven bij de luchthaven, dan kan dit bijvoorbeeld bij Hilton Garden Inn.

De vluchten tussen Orly (ORY) en New York (JFK) zullen niet hervat worden eind maart 2023. Dat blijkt uit het boekingssysteem van de luchtvaartmaatschappij. De annulering van deze route heeft verder geen invloed op de vluchten vanaf Parijs Charles de Gaulle (CDG).

Nieuwe lounge op Paris Orly 3 geopend door Air France
Nieuwe lounge op Paris Orly 3 geopend door Air France

Tijdens de zomerdienstregeling van volgend jaar vliegt de luchtvaartmaatschappij zes keer per dag tussen Parijs Charles de Gaulle en New York JFK. Daarnaast zal de nieuwe route naar New York-Newark ook uitgevoerd worden tijdens de zomer.

Op de vluchten naar New York JFK vanaf Parijs Charles de Gaulle zet Air France de nieuwste business class in. De introductie van deze nieuwe stoelen is echter al een aantal keer uitgesteld. De eerste vlucht staat nu gepland op 3 januari 2023:

  • AF22 vertrekt om 08.30 uur uit Parijs (CDG) en komt om 10.50 uur lokale tijd aan in New York (JFK)
  • AF15 vertrekt om 17.30 uur lokale tijd uit New York en komt om de volgende dag om 06.40 uur aan in Parijs

Tijdens de zomerdienstregeling van volgend jaar staan de toestellen met de nieuwste business class aan boord ook gepland naar bijvoorbeeld Hong Kong, Tokyo, Seoul en Rio de Janeiro.

Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France (Bron: Air France)
Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France (Bron: Air France)

Afbeeldingen ©AirFrance/AirportOrly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *