Review: Hilton Garden Inn Paris Orly Airport5 min leestijd

Hilton Garden Inn Paris Orly Airport_2762

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een aantal weken geleden verbleef ik tijdens een reis door Europa in het Hilton Garden Inn Paris Orly Airport. Zoals de naam al doet vermoeden ligt dit hotel vlakbij de luchthaven van Parijs-Orly. Met tramlijn 7 sta je namelijk binnen 5 minuten in de terminal. Ook ben je met deze zelfde tramlijn in ongeveer 10 minuten bij station Villejuif – Louis Aragon vanwaar je met metrolijn 7 verder kunt reizen naar het centrum van de stad. Eerder tijdens deze reis verbleef ik ook in het Hilton Garden Inn London Heathrow. In dit artikel schrijf ik over mijn ervaring in het Hilton Garden Inn Paris Orly Airport.

Inchecken

Nadat ik vanaf de luchthaven tramlijn 7 had genomen stapte ik uit bij halte Saarinem. Vanaf daar was het nog slechts 2 minuten lopen om bij het hotel te komen. Het hotel ligt in een wijk waar vele bedrijven zijn gevestigd. Hierdoor is het hotel dan ook vooral populair bij zakenmensen. Je kenter er namelijk ook voor kiezen om in het dichterbij de luchthaven gelegen Ibis Orly Aéroport te gaan overnachten. Het Hilton Garden Inn Paris Orly Airport heeft twee ingangen. Bij binnenkomst werd ik meteen verrast door de ruime en overzichtelijke lobby met receptie.

Lobby.
Receptie.

Ik vertelde dat ik een kamer voor een nacht had gereserveerd waarna ik met de receptionist een kort gesprek voerde. Hij vertelde me dat dit hotel er nog maar pas is. Er was in het verleden wel een Hilton hotel bij de luchthaven van Orly maar deze is toen gesloten en vervangen door het Garden Inn. De meeste reizigers verblijven immers meestal maar een nacht in een hotel op de luchthaven. Daarom is er afgezien van een full service hotel. Uiteraard werd ik bedankt voor mijn loyaliteit als Diamond lid waarna ik bevestigd kreeg dat ik een King Room had geboekt. Deze was gek genoeg even duur als de Queen Room. Voor een overnachting betaalde ik hier rond de € 110,-, wat redelijk is. Op drukke momenten kan deze prijs echter stijgen tot bijna € 300,- per nacht. Het hotel is helaas geen goede optie om je Hilton Honors punten te besteden. Dezelfde nacht had ik kon ik namelijk boeken voor 28.000 punten wat uiteraard geen goede waarde opleverde. Nadat ik de key cards had gekregen nam ik de lift naar boven.

Hilton Garden Inn Paris Orly Airport
Naar de kamer.

Ik kon aan alles merken dat dit hotel er nog paar pas is. De ruimtes en gangen zien er ruim en overzichtelijk uit en alles ruikt nog nieuw.

King Room

Ook mijn kamer zag er mooi en vooral sfeervol uit. De King Rooms beschikken allemaal over een zitbank die voor het bed is geplaatst. Het kingsize bed lag trouwens erg comfortabel. Wat ik zeker ook mooi vond in deze kamer was de licht- en wanddecoratie. Zo kon ik direct zien dat ik in Parijs was.

Hilton Garden Inn Paris Orly Airport
King Room.
Hilton Garden Inn Paris Orly Airport
King Room.

Tegenover het bed en de bank vind je de televisie. Deze is, zoals in alle nieuwere hotelkamers, aan de wand geplaatst. Rechts van de televisie vind je het bureau terwijl je aan de linkerkant een kast aantreft. De wifi in het hotel werkt trouwens overal naar behoren.

Hilton Garden Inn Paris Orly Airport
Uitzicht op televisie en bureau.
Bureau en televisie.

Op het bureau vond ik ook de koffie- en theefaciliteiten, evenals twee flesjes water. Onder het bureau was er ook een minibar maar deze trof ik helaas helemaal leeg aan. Aan de andere kant van het bed was er ook een spiegel te vinden.

Bureau.
Flesjes water.
Hilton Garden Inn Paris Orly Airport
Spiegel.

Badkamer

Aan de linkerkant van het bed vind je de badkamer. Deze zit dus op een andere plek dan dat je normaal zou verwachten. Ook de badkamer ziet er verder prima uit. Ook hier oogt alles nieuw en modern. De wastafel ziet er verder simpel uit en biedt eigenlijk alles wat je zou kunnen verwachten in een Garden Inn hotel. Je vindt er genoeg zeep, shampoo. Verder zijn er voldoende handdoeken aanwezig.

Wastafel.

Net als in alle nieuwe hotels beschikt ook deze badkamer over een regendouche. Ook is er een aparte sproeier aanwezig. Beide douches hebben een prima straal. Verder vind je aan de andere kant van de badkamer het toilet.

Douche.
Toilet.

Eten en drinken

Aangezien ik die avond nog niet had gegeten besloot ik dit in het hotel te doen. In het restaurant kun je tot 22:00 terecht voor een hapje en een drankje. Ik besloot voor een rood wijntje te gaan en een vleesgerecht met frietjes. Dit werd geserveerd met salade en smaakte verder prima. Ook nam ik hierbij een toetje.

Vlees met frietjes.
Dessert.

Ontbijt

Als Diamond lid had ik recht op gratis ontbijt en dit wordt elke ochtend vanaf 6:30 geserveerd in het restaurant. De tijd vond ik wel wat tegenvallen aangezien ik al vanaf 4:30 verwacht te kunnen ontbijten in een hotel op of rond de luchthaven. Gelukkig had ik die ochtend geen vroege vlucht en kon ik rustig genieten van dit ontbijt. Het broodbuffet beschikt over verschillende mogelijkheden waaronder croissants. Ook vind je er stokbrood en ei.

Broodbuffet.
Broodbuffet.

Ook is er een warm buffet en dit beschikt over ei met bacon en andere soorten vlees. Ook is er een buffet voor vers fruit en yoghurt te vinden. Verder zijn er voldoende drankautomaten en deze werkten allemaal naar behoren.

Warm buffet.
Vruchten en yoghurt.
Koffieautomaten.
Koude dranken.

Verder beschikt dit hotel nog over een fitnessruimte, business center en vergaderzaal. Meer informatie over de faciliteiten van dit hotel kun je vinden op de website van Hilton.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Overzicht

Publicatie Datum

8 July 2022

Voordelen

- Nieuw en modern hotel
- Mooie en ruime kamers
- Lekker eten en drinken

Nadelen

- Locatie wat ver van luchthaven

Service

Locatie

Kamer

Faciliteiten

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton Garden Inn Paris Orly is een mooi en modern hotel dichtbij de luchthaven van Parijs-Orly. Het hotel ligt echter niet op de luchthaven zelf maar op een bedrijventerrein. Het hotel is daarom vooral populair bij de zakelijke reiziger. Het hotel biedt verder mooie en moderne kamers. Ook het eten en drinken hier is erg goed. ik kan het hotel daarom zeker aanraden.

5 min leestijd">
3.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *