Review: Hilton Garden Inn London Heathrow Airport5 min leestijd

Hilton Garden Inn London Heathrow_2578

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Rond de luchthaven van Londen-Heathrow vind je verschillende hotels in alle soorten en maten. Zo verbleef ik eerder dit jaar in het DoubleTree by Hilton London Heathrow. Aangezien ik een paar weken later weer een hotel op deze luchthaven nodig had en ik niet weer in hetzelfde hotel wilde verblijven, viel mijn oog op het Hilton Garden Inn London Heathrow Airport. Voor omgerekend ongeveer € 100,- boekte ik hier een kamer. In tegenstelling tot het DoubleTree by Hilton London Heathrow ligt dit hotel op loopafstand van de metro waardoor je geen bus hoeft te nemen. In de metro van London betaal je tegenwoordig simpelweg met je pinpas of creditcard waarna de poortjes opengaan, zelfs American Express wordt hier geaccepteerd. Vanaf station Hatton Cross is het ongeveer 5 minuten lopen voordat je bij het hotel bent.

Inchecken

Aangezien ik eerst nog even de stad heb bezocht kwam ik rond 22:00 die dag aan bij het hotel. Over de locatie ben ik vrij goed te spreken. Het hotel zit echter in tegenstelling tot het Hilton Garden Inn London Heathrow Terminal 2/3 niet tegenover het terminalgebouw. Maar voor de prijs kun je over de locatie niet klagen. De lobby oogt erg ruim en heeft een sfeervolle verlichting. Bij de receptie was ik direct aan de beurt en werd ik vriendelijk te woord gestaan.

Hilton Garden Inn London Heathrow_2574
De receptie.

Ik legde uit dat ik een kamer voor een nacht had geboekt waarna de mevrouw in de computer keek om mijn reservering te vinden. Vervolgens werd ik bedankt voor mijn loyaliteit als Diamond lid. Het hotel bleek aardig vol te zitten en daardoor was er helaas geen kamer met een kingsize bed meer over. Daarom kreeg ik een familiekamer met twee tweepersoonsbedden toegewezen. Ook kreeg ik een voucher voor een gratis drankje aan de bar in het restaurant. Het ontbijt zou de volgende ochtend in de zaal naast de receptie plaatsvinden. Nadat ik mijn key cards in handen had nam ik de lift naar boven. Mijn kamer bevond zich op de eerste verdieping.

Hilton Garden Inn London Heathrow
Op weg naar de kamer.

Meestal krijg ik een kamer toegewezen die zich vlakbij de lift bevind maar deze keer moest ik nog wel even lopen om bij de kamer te komen. Ik verbleef in kamer 138.

Two Double Bed Family Room

Bij binnenkomst vond ik de kamer er ruim en netjes uitzien. De twee tweepersoonsbedden nemen uiteraard wel vele ruimte in beslag waardoor de algehele ruimte wat kleiner aandoet. Het bed lag verder prima en was erg comfortabel. Tussen de bedden in vind je de leeslampjes. De muren zijn mooi aangekleed met wanddecoratie. Ook vind je naast het eerste bed een grote spiegel.

Hilton Garden Inn London Heathrow
Two Double Bed Family Room.
Hilton Garden Inn London Heathrow
Kamer gezien vanaf de andere kant.

Tegenover de bedden vind je het bureau en de televisie met daaronder de koffie- en theefaciliteiten. Naast de televisie vind je ook een spiegel.

Bureau en televisie.
Koffie- en theefaciliteiten.

Rechts van het bureau vind je de kast. Hier trof ik o.a. kleerhangertjes, een strijkijzer met strijkplank en extra handdoeken aan. Daaronder vind je het kluisje.

Kast.

Badkamer

Direct na binnenkomst vind je aan je linkerkant de badkamer. Deze deed helaas wat oud en klein aan. Ik vond er echter alles wat ik normaliter in een Garden Inn hotel kan verwachten. Zo lagen er overal voldoende handdoeken en was er genoeg shampoo en zeep te vinden. De wastafel vond ik wel wat aan de kleine kant.

Wastafel.
Amenities.

Mocht je een douche willen nemen zul je in het bad moeten staan. Er is hier helaas geen regendouche aanwezig maar dit kon ik ook wel verachten van een wat oudere badkamer. De straal van de douche vond ik ook wat tegenvallen. Tegenover de wastafel vind je het toilet.

Douche.
Douche.
Toilet.

Bar en restaurant

Aan de linkerkant van de receptie vind je de bar. Hier kun je tot ’s avonds 23:00 terecht voor een hapje en een drankje. Aangezien ik de avond al in de trein gegeten had besloot ik in de bar dan maar mijn voucher te benutten.

Hilton Garden Inn London Heathrow_2575
Bar in het restaurant.

Ik bestelde een Stella Artois, een van mijn favoriete Belgische bieren en ging vervolgens verderop zitten. Het algehele zitgedeelte in het restaurant is vrij groot.

Stella Artois.

Hilton Garden Inn London Heathrow Ontbijt

Het ontbijt wordt elke ochtend geserveerd in de ontbijtzaal naast het restaurant. Aangezien het hotel die nacht behoorlijk vol was geboekt was het hier vrij druk. Het aanbod vond ik vrij groot en zeker meevallen voor een Garden Inn hotel. Het was echter zo druk dat het personeel moeite had om alles aan te vullen. Dit is ook duidelijk op de eerste foto hieronder te zien.

Broodbuffet.
Broodbeleg.

Net als in veel andere hotels in Engeland is het warme buffet erg ruim opgezet. Je kunt er zo terecht voor een typisch Engels ontbijt met ei en bacon.

Warm buffet.

Voor de rest vind je er nog vruchten en vers fruit. Ook voor wat betreft koude en warme draken biedt het ontbijtbuffet voldoende opties. Zo kun je er terecht voor verschillende koude draken zoals een verse jus d’orange. Ook zijn er voldoende koffieautomaten aanwezig.

Vruchten en vers fruit.
Koude dranken.

Naast het restaurant met de bar en de ontbijtzaal vind je in het hotel nog een fitnessruimte, vergaderzaal, business center en is er room service aanwezig. Meer informatie over de faciliteiten van dit hotel vind je op de website van Hilton.

Uitchecken

Om ongeveer 9:00 besloot ik uit te checken waarna ik weer te voet ging naar metrostation Hatton Cross. Mocht je hier als Diamond lid een late check-out willen, bijvoorbeeld omdat je een late vlucht hebt, zorg er dan voor dat je deze wel op tijd aanvraagt. Op drukke momenten kan er namelijk geen beschikbaarheid zijn waardoor een late check-out niet gegarandeerd is.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Overzicht

Publicatie Datum

1 July 2022

Voordelen

- Goede locatie
- Vriendelijk personeel
- Uitgebreid ontbijtbuffet
- Goede prijs

Nadelen

- Kleine en verouderde badkamer

Service

Locatie

Kamer

Faciliteiten

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Garden Inn London Heathrow Airport is een prima hotel voor een kort verblijf op de luchthaven van Londen Heathrow. Het hotel zit op een goede locatie. De kamers zien er verder mooi en ruim uit. De badkamer is alleen wel wat aan de kleine kant en ziet er bovendien wat verouderd uit. Over de bar en het restaurant ben ik zeker te spreken. Het is een gezellige ruimte en dit geldt eveneens voor de ontbijtzaal. het ontbijtbuffet biedt verder een uitgebreid aanbod. Mocht je een hotel nodig hebben op of rond de luchthaven van Londen Heathrow? Dan kan ik het Hilton Garden Inn London-Heathrow zeker aanraden.

5 min leestijd">
3.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *