Flying Blue Promo Rewards Juli 20225 min leestijd

Vlootvernieuwing bij KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue heeft de nieuwe Promo Rewards voor juli 2022 weer bekend gemaakt. Deze keer is er keuze uit bestemmingen in Europa en de Verenigde Staten. De Europese Promo Rewards starten bij 4.500 miles per enkele reis. Voor de intercontinentale bestemmingen Boston en Atlanta starten de tarieven bij 17.500 miles. Zomermaanden juli en augustus zijn ‘dure’ maanden voor reward vluchten, maar vooral na de zomer zijn er een paar mooie deals te vinden. Er zijn deze keer geen kortingen op World Business Class reward vluchten, maar aantrekkelijke tarieven zijn wel te vinden. In dit artikel lees je een compleet overzicht en onze tips om het beste uit de Promo Rewards te halen.

Wanneer boeken en reizen?

De Flying Blue Promo Rewards van juli zijn de gehele maand te boeken. De reisperiode is tot en met 31 december 2022. Je hebt dus nog het hele jaar om te vliegen. Het boeken van een reward vlucht doe je via de website van KLM, Air France of Transavia. Let erop dat je bij het zoeken van vluchten de optie ‘Boek met miles’ aanvinkt. Bij Transavia vink je ‘Toon prijzen in Flying Blue miles’ aan.

Om het actuele aantal benodigde miles voor de vlucht van je voorkeur te zien dien je wel in te loggen met je Flying Blue account. Dit kan gewoon via de website van de airline waar je de reward vlucht zoekt. De websites van KLM en Air France laten ook elkaars reward mogelijkheden zien. Voor Transavia kijk je op de website van de low cost carrier zelf.

Boeing 787-10 van KLM (Bron: KLM)
Boeing 787-10 Dreamliner van KLM op de luchthaven Schiphol (Bron: KLM)

Promo Rewards Europa

De meeste Promo Rewards zijn net als vorige maand te vinden in Europa. Het gaat om drie bestemmingen vanuit Amsterdam, vier vanuit Parijs en twee vanuit Lyon. Je boekt al een enkele reis vanaf 4.500 miles en zo’n € 30-40 aan toeslagen. Zoals gezegd zijn de tarieven in juli en augustus aardig hoog. Voor een enkele non-stop vlucht Amsterdam (AMS) – Genève (GVA) betaal je in juli bijvoorbeeld al snel een absurde 75.000 miles (+ € 35 aan belastingen). Later in augustus en na de zomer nemen de tarieven flink af en zul je de interessantere ‘vanaf-tarieven’ tegenkomen.

Met vertrek vanuit Schiphol (AMS) zijn er de volgende award mogelijkheden met korting:

 • Genève (GVA) in Economy vanaf 4.500 miles,
 • Zürich (ZRH) in Economy vanaf 4.500 miles,
 • Belgrado (BEG) in Economy vanaf 7.875 miles.

Met vertrek vanuit Parijs-Charles de Gaulle (CDG) zijn er de volgende award mogelijkheden met korting:

 • Genève (GVA) in Economy vanaf 4.500 miles,
 • Lyon (LYS) in Economy vanaf 4.500 miles,
 • Oslo (OSL) in Economy vanaf 5.625 miles,
 • Belgrado (BEG) in Economy vanaf 7.875 miles.

Tot slot voor Europa, met vertrek vanuit Lyon (LYS) zijn er de volgende mogelijkheden voor een award ticket met korting:

 • Bordeaux (BOD) in Economy vanaf 4.500 miles,
 • Nantes (NTE) in Economy vanaf 4.500 miles.

Vanuit Amsterdam vliegt KLM op de meeste Europese bestemmingen elke dag van de week. Soms zelfs meerdere keren per dag. Let er wel op dat KLM deze zomer de frequentie op meer dan 60 Europese bestemmingen heeft teruggeschroefd in verband met de capaciteitsbeperkingen op Schiphol.

Flying Blue Promo Rewards Juli 2022

Promo Rewards Verenigde Staten

Deze keer zijn er twee Flying Blue Promo Rewards long haul bestemmingen. Vorige maand waren dat er nog zes in Noord-Amerika en Mexico. In juli moeten we het doen met Boston en Atlanta in de VS. Je bent minimaal 17.250 miles kwijt voor een enkele vlucht en zo’n € 125 aan belastingen. Ook hier lopen de miles tarieven in juli en augustus flink op. Zo betaal je voor een enkele Economy vlucht van Schiphol naar Boston in juli vanaf 56.000 miles en zo’n € 125 aan toeslagen.

Als je niet aan specifieke data gebonden bent dan zijn er deze maand ook nog een (zeer) beperkt aantal stoelen beschikbaar voor 21.500 miles en zo’n € 125 aan toeslagen. Bijvoorbeeld op 6 juli 2022. Later in het jaar zijn de rest van de interessante opties te vinden.

Met vertrek vanuit Schiphol (AMS) zijn er de volgende award mogelijkheden met korting:

 • Boston (BOS) in Economy vanaf 17.250 miles,
 • Atlanta (ATL) in Economy vanaf 21.750 miles.

Flying Blue Promo Rewards Juli 2022

Er zijn deze maand helaas geen Promo Rewards in World Business Class. Toch zijn er nog wat stoelen in augustus beschikbaar naar Boston tegen een tarief van 62.500 miles en € 260 aan belastingen. Naar New York (JFK) vlieg je vanaf 56.500 miles en ook € 260 aan belastingen per enkele World Business Clas vlucht. Vluchten naar Atlanta zijn een stuk duurder. Uiteraard zijn er voorbeelden geweest van lagere tarieven, maar gezien de relatief hoge ticketprijzen de komende periode kan een reward vlucht zeker een slimme optie zijn.

Flying Blue Promo Rewards Juli 2022

KLM vliegt op het moment vier keer per week naar Boston. Hiervoor wordt de Airbus A330-300 ingezet. Vanaf november gaat de frequentie met een vlucht omlaag. Naar Atlanta vliegt KLM het hele jaar dagelijks. Op deze route staat doorgaans een Boeing 777-300 ingepland. De nieuwe Premium Comfort cabine van KLM is (nog) niet beschikbaar in de Promo Rewards.

Goede deals deze maand?

Het Flying Blue Promo Rewards aanbod valt deze maand wat tegen. De mogelijkheden vanuit Amsterdam op Europese bestemmingen zijn zeer beperkt. En met 4.500 miles per enkele reis in Economy springt er niet echt iets uit. Belgrado is wellicht nog de meest interessante optie voor een vlucht van meer dan twee uur. Een bezoek aan de Servische hoofdstad raden we sowieso aan. Als je een bezoek aan Belgrado plant, bekijk dan zeker onze Bestemmingstips Belgrado, Servië.

Voor de intercontinentale rewards kan er iets leuk tussenzitten als je naar Boston of Atlanta wil. Maar ook voor andere bestemmingen zijn vergelijkbare tarieven te vinden. Bovendien zijn er ook enkele interessante mogelijkheden voor World Business Class, bijvoorbeeld naar New York. Benieuwd naar de ‘Big Apple’? Lees dan zeker onze tips voor deze bestemming.

Voor de Europese bestemmingen is er ruime beschikbaar van het laagste tarief na de zomer. Voor de intercontinentale bestemmingen is het tarief goed te noemen, ook met beschikbaarheid aan het einde van en na de zomer. Er is zelfs nog een enkele goede deal in juli te vinden. Helaas is er deze maand geen promo reward tarief voor World Business Class.

Laatste tip: alhoewel de reisrestricties niet meer noemenswaardig zijn is het altijd verstandig voor het boeken en vlak voor vertrek te checken welke maatregelen op de plaats van bestemming gelden. Kijk bijvoorbeeld op de website Nederland Wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *