Flying Blue Promo Rewards Juni 20225 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is alweer juni en dus tijd voor een nieuwe Flying Blue Promo Rewards. De Flying Blue Promo Rewards worden elke maand opnieuw aangeboden, met nieuwe aanbiedingen bij KLM en Air France. Door de covid-pandemie zijn er lange tijd beperkte bestemmingen aangeboden. Ook deze maand zijn er helaas maar een beperkt aantal aanbiedingen te vinden. In dit artikel zetten we alle details voor je op een rijtje.

Wanneer boeken en reizen

De huidige Flying Blue Promo Rewards zijn te boeken in de maand juni. Dus van 1 juni tot en met 30 juni 2022. Je kunt een van de bestemmingen uit de Promo Rewards kiezen en reizen tot en met 30 november 2022.Het boeken van de bestemmingen doe je via de website van Flying Blue met je Flying Blue-account. Je kunt boekingen ook maken via de website van KLM of Air France door in het boekingsvenster te klikken op ‘boeken met Miles’. Hiervoor dien je wel ingelogd te zijn met je Flying Blue account.

Regio Europa & Afrika

Binnen Europa bieden KLM en Air France verschillende bestemmingen aan die tegen een gereduceerd aantal Miles te boeken is. Je vliegt ofwel vanuit Amsterdam (AMS) ofwel uit Parijs (CDG). Zeker ook voor de aanstaande periode zitten er een aantal interessante bestemmingen bij. Wil je graag vertrekken vanuit Amsterdam, dan zijn dit je opties:

 • Rome (FCO) in Economy vanaf 5.625 Miles per enkele reis.
 • Praag (PRG) in Economy vanaf 6.750 Miles per enkele reis.

Bovengenoemde prijzen in Miles zijn exclusief belastingen. Deze belastingen moeten betaald worden in euro’s.

Foto: Air France

Vertrek je graag vanuit Parijs of liever naar andere bestemmingen, dan zijn dit je opties:

 • Frankfurt (FRA) in Economy vanaf 4.500 Miles per enkele reis.
 • Berlijn (BER) in Economy vanaf 4.500 Miles per enkele reis.
 • Rome (FCO) in Economy vanaf 5.625 Miles per enkele reis.
 • Athene (ATH) in Economy vanaf 8.625 Miles per enkele reis.
 • Zagreb (ZAG) in Economy vanaf 6.750 Miles per enkele reis.
 • Marrakesh (RAK) in Economy vanaf 6.750 Miles per enkele reis.
 • Casablanca (CMN) in Economy vanaf 8.625 Miles per enkele reis.

Intercontinentale bestemmingen

Niet alleen zijn er verschillende vluchten in Europa en Afrika beschikbaar tegen een gereduceerd aantal Miles. Er zijn namelijk ook vluchten naar de Verenigde Staten en Mexico te vinden. Vanaf Parijs kun je vliegen in Economy naar:

 • Dallas (DFW) vanaf 18.000 Miles enkele reis.
 • Mexico-stad (MEX) vanaf 19.500 Miles enkele reis.
 • Denver (DEN) vanaf 20.250 Miles enkele reis.

Vlieg je liever vanuit Amsterdam of naar een andere bestemming, dan zijn dit je opties:

 • Austin (AUS) vanaf 18.375 Miles enkele reis.
 • Mexico-stad (MEX) vanaf 19.500 Miles enkele reis.
 • Salt Lake City (SLC) vanaf 21.750 Miles enkele reis.

Evenals bij de Europese en Afrikaanse bestemmingen geldt ook hier dat de prijzen in Miles exclusief belastingen zijn. Vertrek je bijvoorbeeld vanuit Parijs naar Dallas, dan betaal je naast 38.250 Miles ook nog €223,- aan belastingen.

Helaas zijn alle bestemmingen in de Flying Blue Promo Rewards van juni nog steeds alleen maar in Economy. Het is afwachten wanneer men weer besluit om ook Business Class aan te bieden. Wellicht dat in de nabije toekomst ook Premium Economy / Premium Comfort bij Air France en KLM aangeboden zal worden als Promo Reward ticket. Zeker nu KLM vanaf juli ook gaat vliegen met Premium Comfort is het natuurlijk gemakkelijker om dit product als Promo Reward aan te bieden. Wil je meer weten over de nieuwe KLM Premium Comfort, hier lees je alles over de nieuwe cabine en hier over de eerste routes. Op ons YouTube-kanaal vind je ook een sneakpreview van de nieuwe cabine.

KLM’s nieuwe Premium Comfort Class stoelen.

Miles of geld?

Voor Flying Blue leden met een kwalificatiedatum tot 30 juni 2022 is het nog extra interessant om boekingen te betalen met Miles. De status is namelijk verlengd met nog eens 12 maanden, waarover je in dit artikel meer leest op InsideFlyer. Hierdoor is het niet heel noodzakelijk om vluchten te betalen met geld om op die manier Miles en XP te sparen en dus een status te behouden of hogere status te krijgen. Mocht er in deze juni editie van de Flying Blue Promo Rewards dus een interessante bestemming zitten, dan kan het lonen om nu Miles te gebruiken in plaats van met geld te betalen.

Anderzijds is juni de laatste maand waarbij Flying Blue haar leden extra XP geeft. Je krijgt 50% extra XP bovenop de reguliere aantal XP die je ontvangt. Je kunt op deze manier dus ook nog gemakkelijk extra XP sparen op vluchten in juni. Mocht je nog wat XP te kort komen om een hogere status te bereiken of om hetzelfde niveau te behouden, dan is het een overweging om juist niet met Miles te betalen voor vluchten in juni.

Bestemmingstips

In deze juni editie van de Flying Blue Promo Rewards zijn er dus aardig wat bestemmingen voordeliger aan te schaffen. Als je een Flying Blue account hebt met behoorlijk wat Flying Blue Miles, dan loont het om die nu uit te geven. Heb je dus een status bij KLM Air France Flying Blue, dan wordt je status (met kwalificatiedatum eind juni 2022) in ieder geval verlengt met 12 maanden tot in 2022.

Op InsideFlyer hebben we verschillende bestemmingstips geschreven over de bestemmingen die deze maand in de Promo Rewards te vinden zijn. Hieronder een lijstje met deze artikelen.

 • Italië is een mooie bestemming om heen te reizen. Eerder hebben we hier een roadtrip gemaakt, Rome bezocht en andere mooie steden en plekken aangedaan. Meer over deze roadtrip of bestemmingstips in Matera, Brindisi of een van de andere gave plekken kun je hier terugvinden.
 • Een andere mooie mediterrane bestemming is Griekeland. Je reist onder andere gemakkelijk naar Athene. Vanuit hier bezoek je de schitterende stad of het omliggende gebied. Een roadtrip naar bijvoorbeeld het schiereiland Peloponnesos is ideaal voor zowel een kortere als langere trip. In Athene kun je mooie verblijven in het redelijk nieuwe MGallery of wat dacht je van het InterContinental, Phidias Hotel of Ibis Styles.
Tripintroductie Griekenland & Curaçao
Uitzicht vanaf het Intercontinental Athens.
 • Benieuwd wat je in het mooie Praag kunt doen? Daarover lees je hier meer. Een goede overnachtingsplek kan bijvoorbeeld het Hilton Prague
 • Kroatië is een schitterende bestemmingen. Van mooie binnenlanden, watervallen tot mooie eilanden. Zagreb is de hoofdstad en kan een mooi startpunt zijn van je reis. Reis zeker ook door of naar Split en Dubrovnik. Deze oude steden zijn schitterend en leuk om te ontdekken.

Headerfoto: KLM. Overige foto’s InsideFlyer, mits anders vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *