Review: DoubleTree by Hilton London Heathrow7 min leestijd

DoubleTree by Hilton London Heathrow

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Omdat mijn vlucht naar Maleisië in de ochtend vanaf Londen-Heathrow zou vertrekken was ik genoodzaakt daar een hotel te boeken. De luchthaven kent een aantal hotels van Hilton en omdat ik me dit jaar weer wil kwalificeren voor Diamond leek het me verstandig om hier eens naar te kijken. Bovendien loopt er op dit moment van schrijven een promotie waarbij je tot wel 3x punten kunt verdienen. Het meest aantrekkelijk leek me het Hilton Garden Inn London Heathrow Terminal 2 & 3 maar deze koste al wel bijna € 250,- per nacht. Iets minder centraal gelegen vond ik gelukkig ook hotels rond de € 100,-. Een daarvan is het DoubleTree by Hilton London Heathrow waar je in dit artikel meer van kunt lezen. Een andere optie is het Hilton Garden Inn London Heathrow waar ik de komende weken nog over ga schrijven. Indien je niet per sé een Hilton hotel zoekt is Premier Inn trouwens ook een aanrader op Londen Heathrow. Zo ziet je toch nog voor een lage prijs dichtbij de terminal.

Locatie

Zoals de naam al aangeeft bevindt het DoubleTree by Hilton London Heathrow zich op de luchthaven van Londen-Heathrow. Het hotel zit echter niet direct op de terminal maar helemaal ten noordoosten van de noordelijke start- en landingsbaan. Indien je geen eigen vervoer hebt neem je best de bus vanaf het centrale busstation dat zich vlakbij terminal 2 bevindt. Zowel bus 105 als 111 rijden zeer frequent en zetten je voor de deur van het hotel af. In deze bussen kun je zelfs contactloos met creditcard betalen. Dit kost £ 6 (ongeveer € 7,-) per enkele reis. Ook rijdt er daarnaast een shuttle service en deze kun je direct via het hotel reserveren. Vanaf het centrale busstation is het ongeveer 20 minuten rijden naar het hotel. Over de locatie ben ik daarom redelijk te spreken. Je kunt weliswaar een duurder hotel op de terminal zelf boeken maar door even de bus te nemen bespaar je toch nog wel even ruim € 100,-.

Inchecken

Mijn vlucht uit Düsseldorf kwam rond 21:00 aan op Londen Heathrow maar wel op terminal 5. Ik moest dus eerst naar terminal 2 zien te komen aangezien daar de bussen naar mijn hotel zouden verrekken. De meest comfortabele manier om tussen de terminals te reizen is naar mijn mening de trein zoals de Heathrow Express. Hier kun je gratis gebruik van maken als je tussen de terminals reist. Even later stond ik dus op het centrale busstation waar ik lijn 105 naar het DoubleTree by Hilton London Heathrow nam. Voor ik er erg in had stond ik al in de lobby. Ik kon natuurlijk ook online inchecken en direct naar mijn kamer gaan maar ik vind de check-in ervaring zelf wel altijd leuk om mee te maken. Tevens heb ik dan de gelegenheid om een antwoord te krijgen op eventuele vragen.

De lobby van het hotel.

Ik was direct aan de beurt en hoefde dus gelukkig niet lang te wachten. Ik vertelde dat ik een reservering had staan voor een nacht waarna de vriendelijke mevrouw deze opzocht in de computer. Allereerst werd ik zoals gewoonlijk bedankt voor mijn loyaliteit als Diamond lid. Een paar dagen van te voren had ik al een email ontvangen met daarin het goede nieuws dat ik een upgrade had gekregen. Dit werd ook nog even bevestigd waarna ik nog wat verdere uitleg kreeg over het hotel. Ook kreeg ik het welbekende American cookie en nog een voucher voor een drankje aan de bar aangeboden. Het hotel heeft namelijk geen lounge. Even later kreeg ik ook de key cards waarna ik de lift naar mijn kamer nam.

Queen Deluxe Room

Zoals ik al eerder vermeldde had ik een upgrade gekregen naar de Queen Deluxe Room en deze bevond zich op de vierde verdieping. Toen ik uit de lift kwam zag ik direct mijn kamernummer wat ik altijd erg prettig vind. Je hoeft dan niet elke keer zo ver te lopen. Nadat ik de deur van de kamer opende zag ik ook nog eens dat ik in een hoekkamer zou verblijven en dat zijn altijd wel de mooiste kamers. In het midden van de kamer zag ik een comfortabel het kingsize bed met daarachter een zithoek. Vanuit het raam heb je een mooi uitzicht op de straat. Je kunt echter geen vliegtuigen zien opstijgen en landen wat ik wel erg jammer vond.

DoubleTree by Hilton London Heathrow
Queen Deluxe Room.
Queen Deluxe Room gezien vanaf de andere kant.

De wanden van de kamer waren mooi gedecoreerd met schilderijen maar het gaf me nu niet direct het gevoel dat ik in Londen zat. De kamer ziet er verder mooi uit maar was wel wat gedateerd. Ditzelfde geldt voor de meubels in de kamer. Tegenover het bed staat de televisie op het dressoir. In een modernere kamer zou ik echter de televisie aan de wand verwachten. Tegenover de zithoek vind je het bureau met een grote spiegel aan de wand. Verder biedt de kamer over voldoende stopcontacten en USB-poorten. Ook de wifi werkt naar behoren.

Meubel met televisie.
Bureau tegenover de zithoek.

Helemaal aan het begin van de kamer aan de rechterkant na binnenkomst vind je de kast. Hier is ruimte voor o.a. een aantal kleerhangertjes en ook nog extra paar kussens. Ook vind je hier een strijkplank met strijkijzer. Aan de rechterkan van de kast vind je de koffie- en theefaciliteiten met ook nog een kluisje om waardevolle spullen te bewaren.

Kast me kleurhangertjes en extra kussens.
Koffie- en theefaciliteiten met kluisje.

Badkamer

Direct aan de linkerkant na binnenkomst van de kamer vind je de badkamer. Deze deed me meteen wat oud aan in vergelijking met de modernere hotels waarin ik heb verbleven. De badkamer beschikt o.a. over een wastafel, toilet, douche en bad. Er is echter geen regendouche aanwezig wat ik zelf altijd wel jammer vind. De douche werkte echter naar behoren en veranderde gelukkig niet telkens van temperatuur. Verder beschikt de badkamer over voldoende amenities zoals zeep en shampoo. Ook vind je er handdoeken in alle maten.

Wastafel.
Amenities.
Toilet.
Bad.
douche.

Ontbijt

Het ontbijt vindt elke ochtend plaats van 4:30 tot 10:30 in de ontbijtzaal die zich net als de lobby op de begane grond bevindt. Toen ik hier om 6:30 aankwam was het nog vrij rustig. Ik had daardoor mooi de gelegenheid om rustig wat foto’s te nemen van het buffet. Het aanbod was redelijk maar viel me wat tegen voor een DoubleTree hotel. Je vindt er echter alles wat je in een DoubleTree hotel mag verwachten voor een ontbijt. Hierbij moet je denken aan warme broodjes, croissants en muffins. Daarnaast is er een redelijk aanbod aanwezig voor wat betreft beleg.

Broodbuffet.
Beleg.

Zo kun je kiezen uit diverse soorten ham en kaas. Zoals in vele Engelse en Amerikaanse hotels is het warm buffet een stukje uitgebreider. Je vind er ei met bacon, warme worstjes, bruine bonen en nog een aantal lekkernijen. Tevens is er nog een klein aanbod aan fruit en verse vruchten aanwezig.

Warm buffet.
Fruit en verse vruchten.

Overige faciliteiten

Afgezien van de bar heeft het hotel zoals elk DoubleTree by Hilton hotel natuurlijk ook een fitnessruimte deze vind je op de eerste verdieping net boven de bar. Tevens beschikt het hotel nog over een aantal vergaderzalen, iets waarvan in hotels op luchthavens vaak gebruik van wordt gemaakt. Meer informatie over het DoubleTree by Hilton London Heathrow kun je vinden op de website van Hilton.

Fitnessruimte.

Uitchecken

Omdat ik al om 8:45 aan de incheckbalie van Malaysia Airlines moest staan besloot ik rond 8:00 uit te checken. Ook toen was het erg rustig hier waardoor ik weer direct aan de beurt was. Ik had geen verdere consumpties staan waardoor ik snel klaar was. De receptioniste wees me er nog wel op dat ik ook de hotel shuttle direct op mijn kamer kon reserveren. Dat is wel zo handig en is zelfs ook nog een pond goedkoper dan door in de bus te betalen. Met mijn ticket ging ik vervolgens rustig in de lobby wachten totdat de hotel shuttle me kwam ophalen.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Overzicht

Voordelen

- Goed vervoer naar de luchthaven (niet gratis)
- Vriendelijk personeel
- Goede prijs

Nadelen

- Oude kamers
- Ontbijtbuffet kan uitgebreider

Service

Locatie

Kamer

Faciliteiten

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het DoubleTree by Hilton London Heathrow is geschikt voor wie op zoek is naar een goed betaalbaar Hilton hotel rond de luchthaven van Londen Heathrow. Je moet daarbij wel weten dat de hotel shuttle niet gratis is (retour € 14) en dat de kamers er wat gedateerd uitzien. Ook het ontbijtbuffet heb ik wel eens wat uitgebreider gezien. Dat wil echter niet zeggen dat dit hotel niet aan mijn verwachtingen heeft voldaan. Voor nog geen € 100,- kreeg ik echt waar voor mijn geld hier.

7 min leestijd">
3.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *