Bevestigd: Deutsche Bahn treedt in augustus toe tot Star Alliance2 min leestijd

Deutsche Bahn, ICE

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deutsche Banh (DB) zal toetreden tot Star Alliance en wordt hiermee het 26e lid. De Duitse Spoorwegen zijn hiermee ook de eerste niet-luchtvaartmaatschappij binnen de alliantie. Toen Star Alliance eerder dit jaar 25 jaar bestond maakte de alliantie al het een en ander over de toekomst bekend. Zo zou er bijvoorbeeld ook een Star Alliance creditcard komen. Inmiddels is bekend geworden dat Deutsche Bahn in augustus officieel zal toetreden tot de alliantie.

Deutsche Bahn bij Star Alliance

Verschillende Duitse media bevestigden vorige week al dat Deutsche Bahn in de nabije toekomst zal toetreden tot de Star Alliance. Voor sommigen zal dit wellicht wat vreemd overkomen, aangezien een luchtvaartalliantie bestaat uit alleen luchtvaartmaatschappijen. Deutsche Bahn en Star Alliance laten weten met deze samenwerking een betere aansluiting te kunnen geven tussen vliegtuig en trein. Beide partijen hebben inmiddels in een persbericht laten weten dat Deutsche Bahn in augustus zal toetreden tot de alliantie. Het grootste belang hier is het verkopen van trein- en vliegreizen op één ticket.

Deutsche Bahn, ICE, Eerste klas
Deutsche Bahn voegt zich in augustus toe bij Star Alliance. (bron: Deutsche Bahn)

Het is overigens niet voor het eerst dat Deutsche Bahn samenwerkt met Star Alliance. In het verleden kon je namelijk ook al status miles behalen binnen Lufthansa Miles&More door middel van het maken van treinreizen met Deutsche Bahn. Dit zal wellicht nu weer mogelijk worden. Deutsche Bahn heeft zelf ook een frequent flyer programma genaamd BahnBonus. Als Deutsche Bahn in augustus zal toetreden tot Star Alliance wordt het ook mogelijk om op treinreizen miles te verdienen binnen een frequent flyer programma van de alliantie. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van bepaalde privileges zoals Priority Boarding en het meenemen van extra bagage. Het is echter niet bevestigd dat je binnen BahnBonus ook Star Alliance Gold status kunt behalen.

Huidige samenwerking

Sinds een aantal jaren werkt Lufthansa al nauw samen met Deutsche Bahn en verkopen de partijen al gezamenlijk Air+Rail tickets. Zo kun je bijvoorbeeld in Keulen op de ICE stappen om vervolgens in slechts 50 minuten naar de luchthaven van Frankfurt te reizen. Aldaar kun je overstappen op het vliegtuig. De Franse Spoorwegen doet hetzelfde in samenwerking met Air France en dit heeft geleid tot het schrappen van vele binnenlandse vluchten in Frankrijk. Tenslotte werken hogesnelheidstrein Thalys, NS International en KLM ook al een tijdje samen waardoor er meer reismogelijkheden ontstaan. Eerder dit jaar breidden beide maatschappijen deze samenwerking zelfs nog verder uit.

thalys, Delta, samenwerking, Air+Rail
Thalys werkt al een tijdje samen met KLM. (bron: InsideFlyer – Goffe de Boer)

DB laat weten met deze toetreding nog nauwer samen te willen werken met Star Alliance. Op deze manier kunnen er volgens beide maatschappijen nog meer bestemmingen sneller en efficiënter worden bereikt.

Uitgelichte afbeelding: Deutsche Bahn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *