Besteed vanaf nu Alaska miles op Air Tahiti Nui4 min leestijd

Air Tahiti Nui Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf nu is het mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten met Air Tahiti Nui. De Frans-Ponlynesische maatschappij vliegt vanuit haar hub in Papeete naar verschillende bestemmingen wereldwijd waaronder ook naar Parijs. Hierbij maakt de maatschappij een tussenstop in Los Angeles waardoor je ook awards kunt boeken tussen Europa en de Verenigde Staten. Nadat Alaska in maart 2021 toetrad tot de oneworld alliantie werden de mogelijkheden tot het besteden van miles al flink uitgebreid. De laatste weken gingen we al dieper in op het besteden van Alaska miles op verschillende maatschappijen. In dit artikel staan we stil bij het verdienen en besteden van Alaska miles op vluchten van Air Tahiti Nui.

Alaska miles besteden bij Air Tahiti Nui

Daar waar het al een tijdje mogelijk was om Alaska miles te verdienen op vluchten van Air Tahiti Nui was het tot op heden niet mogelijk om miles te besteden bij deze maatschappij. Dit is sinds deze week wel het geval waardoor de mogelijkheden bij Alaska MileagePlan nog groter worden. Voor de meesten onder ons is Air Tahiti Nui een vrij onbekende maatschappij. Toch kan het interessant zijn om op deze maatschappij awardbeschikbaarheid te vinden op vluchten tussen Europa en Noord-Amerika. De prijzen zijn redelijk te noemen. Een enkele reis boek je voor 30.000 miles in economy. Voor premium economy is dit 45.000 miles en voor een business class is dit 60.000 miles. Je kunt de prijzen vinden op de website van Alaska. In onderstaand voorbeeld heb ik naar een vlucht in business class gezocht tussen Parijs en Los Angeles.

Alaska miles Air Tahiti Nui

De bijkomende belastingen zijn hier helaas wat aan de hoge kant. Air Tahiti Nui vliegt op deze route met een Boeing 787-9 Dreamliner en dit toestel beschikt over een 2-2-2 opstelling in business class. De stoelen kunnen weliswaar volledig plat maar bieden niet veel privacy.

Air Tahiti Nui business class Boeing 787-9 Dreamliner
Air Tahiti business class op de Boeing 787-9 Dreamliner.

Naar Papeete

Uiteraard kun je ervoor kiezen om door te vliegen naar Papeete. Air Tahiti vliegt namelijk vanuit Parijs rechtstreeks naar Papeete maar maakt in Los Angeles een stop om te tanken. Zelf ben ik vier jaar geleden in Frans-Polynesië geweest. Een verslag van deze reis kun je hier lezen. Een enkele reis vanuit Parijs naar Papeete boek je voor 60.000 miles in economy, 90.000 miles in premium economy en 120.000 miles in business class. In onderstaand voorbeeld zoek ik naar beschikbaarheid voor deze vlucht in business class.

Alaska miles Air Tahiti Nui

De bijkomende belastingen voor deze vlucht zijn redelijk te noemen. Dit zijn weliswaar veel miles die je in een keer besteed. Gezien de ligging van Frans-Polynesië kan dit ook een mooie award zijn voor een reis rond de wereld op miles. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om vanuit Los Angeles of Seattle naar Papeete te vliegen met Air Tahiti Nui. Dit kost 30.000 miles in economy, 45.000 miles in premium economy en 60.000 miles in business class. Je kunt ook een gratis stopover maken maar alleen op Papeete. Mocht je een awardreis maken rond de wereld zou je eventueel ook nog van Los Angeles naar Papeete kunnen vliegen. Vervolgens maak je daar een stopover en vlieg je door naar Auckland. Dit is mogelijk voor 80.000 miles in business class. Hetzelfde is ook mogelijk vanuit Los Angeles naar Azië voor 120.000 miles in business class.

Meer AAdvantage miles bij Finnair en Qatar Airways

Er is op dit moment nogal wat gaande in de oneworld alliantie en de daarbij aangesloten partners. Vanaf het moment dat Alaska Airlines en American Airlines nauwer gingen samenwerken bieden beide frequent flyer programma’s meer mogelijkheden. Ondertussen heeft American AAdvantage het zelfs nog een stukje aantrekkelijker gemaakt om miles te verdienen op vluchten met Finnair en Qatar Airways. Vanaf 1 mei 2022 ziet de AAdvantage verdientabel voor Finnair er als volgt uit:

AAdvantage verdientabel

Vooral first- en business class tarieven gaan erop vooruit waardoor het aantrekkelijker is om Finnair vluchten te crediteren bij American AAdvantage. Ook op bepaalde tariefklassen in economy verdien je sinds 1 mei 2022 meer miles. Dat American Airlines de verdientabel voor Finnair aantrekkelijker maakt verbaast me eigenlijk niet. Beide maatschappijen zijn immers lid van de trans-Atlantic joint venture. De AAdantage verdientabel voor Qatar Airways vluchten ziet er sinds 1 juni 2022 als volgt uit:

AAdvantage verdientabel

Ook hier verdien je vooral op first- en business class tariefklassen meer miles. Ook dit is geen verrassing. Qatar Airways is niet lid van de trans-Atlantic joint venture maar heeft sinds een paar jaar wel een nauwere samenwerking met American Airlines. Het is dan ook niet vreemd dat het aantal miles op bepaalde tariefklassen wordt verhoogd.

Finnair
Sinds kort verdien je op bepaalde tariefklassen van Finnair en Qatar Airways meer AAdvantage miles (Bron: Finnair)

Conclusie

Sinds deze week is het mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten met Air Tahiti Nui. Hierbij komt er een nieuwe mogelijkheid voor het besteden van Alaska tussen Europa en Noord-Amerika bij. Daarnaast kun je natuurlijk ook een rechtstreekse vlucht boeken naar Papeete of een reis rond de wereld maken door met Air Tahiti Nui te vliegen. De mogelijkheden voor het besteden van Alaska miles worden hierdoor vergroot. Ook AAdvantage heeft ondertussen de verdientabellen voor Finnair en Qatar Airways aangepast waardoor het aantrekkelijker wordt om je miles bij dit programma bij te laten schrijven.

Uitgelichte afbeelding: Air Tahiti Nui

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *