Bestemmingstips: Mijn reis door Frans-Polynesië4 min leestijd

frans-polynesië, bestemmingstips, tips

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Soms komen dromen werkelijk uit. Frans-Polyensië stond al jaren op mijn lijstje met bestemmingen en nu was het dan eindelijk zover. Tijdens mijn reis van twee maanden door Azië en Oceanië zou ik dit paradijs aandoen!

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Vluchten boeken

Frans-Polynesië ligt midden in de grote oceaan en is daardoor erg geïsoleerd van de rest van de wereld. Het internationale vliegveld van Papeete is de belangrijkste luchthaven van Frans-Polynesië en veel grote luchtvaartmaatschappijen vliegen op deze luchthaven vanaf Azië, Australië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Air Tahiti Nui is de thuismaatschappij en vliegt o.a. via Los Angeles rechtstreeks naar Parijs-Charles de Gaulle. LAN heeft een vlucht via Paaseiland naar Santiago de Chili en United Airlines vliegt vanaf 30 oktober naar San Francisco.

frans-polynesië
Frans-Polynesië op de wereldbol.

Ik vloog met Air New Zealand vanaf Auckland met een Dreamliner naar Papeete. Vluchten naar Frans-Polynesië zijn relatief duur. Voor een open-jaw van Auckland naar Papeete en terug via Auckland naar Melbourne betaalde ik € 770 voor een economy ticket. Ik vertrok vanuit Auckland op 11 mei om 18:00 en kwam vervolgens aan op 11 mei om 1:30 in Papeete. Dit gekke tijdsverschil heeft te maken met het passeren van de datumgrens. Ook maakte ik nog twee binnenlandse vluchten met Air Tahiti van Moorea naar Bora Bora en vervolgens weer terug naar Papeete.

frans-polynesië, vluchten
Mijn vluchten van en naar Frans-Polynesië.

Papeete

In Frans-Polynesië wonen ongeveer 275.000 mensen waaronder 27.000 in de hoofdstad Papeete. Hier zul je niet zoveel toeristische plekken zien. Het is meer een drukke plaats waar mensen aankomen en vertrekken naar Moorea of Bora Bora. Ik heb hier een nacht doorgebracht en heb vervolgens de volgende dag de boot genomen naar Moorea.

haven, papeete
De haven van Papeete.

Moorea

Ik bracht in totaal een week door in Frans-Polynesië waarvan 3 dagen op het schitterende eiland Moorea. Met de boot was het ongeveer 2 uur varen vanaf Papeete. Moorea is een heel groen eiland en wat minder toeristisch dan Bora Bora. Het is dus een mooie bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Voor nog geen € 50 per nacht heb ik 3 nachten in een Airbnb geslapen, met zwembad en prachtig uitzicht over het groene eiland.

airbnb, frans-polynesië
Mijn uitzicht tijdens vanuit mijn kamer in een Airbnb.

’s Nachts regende het en overdag scheen de zon hier. Vandaar dat het eiland zo groen is. De eerste dag heb ik het eiland per fiets verkend en de tweede dag ben ik wezen duiken in het mooie kristalheldere water. Ik vroeg de uitbater van de Airbnb naar mogelijkheden en ze zei dat ze goede connecties had bij het Sofitel. De onderwaterwereld is daar werkelijk prachtig. Ik heb zelfs nog met babyhaaien gezwommen!

babyhaaien, more
Zwemmen met babyhaaien.

Ik heb dan wel niet in het Sofitel geslapen, toch heb ik hier zowat de hele middag doorgebracht. Frans-Polynesië staat bekend om de luxeressorts en het was hier prima vertoeven die middag!

Sofitel, moore, strand
Strand bij het Sofitel Moorea la Ora Beach Resort.

De laatste dag op Moorea heb ik een bootexcursie gemaakt, geweldig om de lokale sfeer te proeven tijdens een barbecue met lokale lekkernijen.

moorea, boot, frans-polynesië
De groene kust met het mooie lichtblauwe water gezien vanaf de boot.

Bora Bora

De volgende dag heb ik het vliegtuig genomen naar Bora Bora. Moorea heeft wel het kleinste vliegveld waar ik ooit ben geweest. Met een ATR vliegtuig van Air Tahiti was het ongeveer 50 minuten vliegen naar Bora Bora. Deze luchthaven ligt op een eiland en je moet dus een boot nemen om naar het hoofdeiland te gaan of naar een van de andere eilanden waar zich de luxeressorts bevinden. Ik heb eerst 2 dagen doorbracht op het hoofdeiland en vervolgens een nacht in het geweldige Conrad Bora Bora Nui waar ik later nog een aparte review over schrijf.

Conrad, bora bora
Conrad Bora Bora Nui

Zoals gezegd bestaat Bora Bora dus uit verschillende eilanden. Op het hoofdeiland vind je bijna geen resorts, deze bevinden zich op de eilanden rondom het hoofdeiland. Een dagexcursie naar het hoofdeiland is daarom wel mogelijk en kan ik zeker aanraden. Daar proef je namelijk veel meer van de lokale sfeer.

hoofdeiland, frans-polynesië
Het hoofdeiland is minder toeristisch, maar is zeker aan te raden om de lokale sfeer te proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *