Eurowings 6x per week naar New York

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Duitse Eurowings breidt zijn long haul routes uit in Noord-Amerika. Vanaf december dit jaar zullen de Duitsers zesmaal wekelijks naar New York Newark (EWR) vliegen vanuit Düsseldorf (DUS). De huidige verbinding met New York John F. Kennedy (JFK) zal ook blijven bestaan. Daarmee neemt de low cost carrier deze route over van grote broer Lufthansa. Interessant is dat er ook een full business class product beschikbaar is op deze route. Vlieg jij straks naar Newark in BIZclass?

Airbus A330

Eurowings zal de vluchten tussen Düsseldorf en Newark uitvoeren met de Airbus A330. De vluchten worden elke dag van de week uitgevoerd met vluchtnummer EW1112 met uitzondering van de dinsdagen. De eerste vlucht zal op zaterdag 1 december 2018 zijn met vertrek om 11.45 uur vanuit Düsseldorf. De aankomst is om 14.50 uur in New York (lokale tijd). De terugvlucht vertrekt om 16.50 uur (lokale tijd) en komt aan om 6.05 uur (lokale tijd) in Düsseldorf.

De winterdienstregeling van Eurowings biedt naast New York ook vluchten naar Fort Myers en Miami. Buiten de VS is er nog keus uit: Cancun (Mexico), Punta Cana en Puerto Plata (Dominicaanse Republiek), Varadero en Havana (Cuba), Montego Bay (Jamaica) en Bangkok (Thailand).

Eurowings Airbus A330-200 toestel in Taipeh (Foto: Eurowings)
Eurowings Airbus A330-200 toestel in Taipeh (Foto: Eurowings)

BIZclass

Alle vluchten vanuit Düsseldorf naar de VS bieden naast economy ook een volledige business class ervaring. Deze cabine noemt men BIZclass. In deze klasse heb je beschikking over een full flat stoel die met een druk op de knop omgetoverd kan worden tot een bed van 2 meter. In de A330 zijn er 30 van deze stoelen beschikbaar.

De beschikbaarheid van een premium product bestaat al langer bij budgetmaatschappijen. Eurowings is echter de eerste low cost carrier die zo’n uitgebreid luxe product aanbiedt in de vorm van BiZclass. De maatschappij krijg namelijk steeds meer vraag naar extra comfort op long haul vluchten naar onder andere de VS. Dit was recentelijk de reden om het aantal business class stoelen in de A330 uit te bereiden van 18 naar 30 stuks.

In BIZclass mag je twee stuks ruimbagage meenemen van ieder maximaal 32 kg. Ook mag je twee stuks handbagage meenemen van ieder maximaal 8 kg. Maaltijden en drankjes aan boord zijn inbegrepen in deze klasse, dit in tegenstelling tot economy. Op een aantal vliegvelden heb je ook toegang tot aangesloten airport lounges. Wifi aan boord is ook voor BIZclass passagiers alleen tegen betaling beschikbaar.

Full flat seat in de business class cabine van Eurowings (Foto: Eurowings)
Full flat seat in de business class cabine van Eurowings (Foto: Eurowings)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *