Nooit meer je bagage kwijt bij KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eén van de grootste ergernissen van vliegen is een probleem met je ingecheckte koffers en tassen. Of je koffer nou te laat van de band komt, beschadigd is of zelfs niet met de vlucht is meegekomen, het is nooit prettig! Een veel voorkomend vervolg is dat er slechte informatievoorziening is rondom deze problemen. Om vooral dat laatste aan te pakken komt KLM nu met een nieuwe innovatie. Weten we dan straks altijd waar onze bagage is met de nieuwe Follow My Bag service?

Follow my Bagage

KLM start met een test waarbij reizigers hun bagagestukken kunnen volgen tijdens de reis. Het volgen van de bagage zal via de KLM App verlopen. Reizigers ontvangen in de app een bevestiging zodra de bagage aan boord is. Ook zal er een automatisch bericht komen die je vertelt waar je de bagage bij aankomst af kunt halen. Als er onregelmatigheden zijn dan wordt dit direct gemeld via de app. In volgende fasen van deze proef zal er op meerdere momenten tijdens de reis een update komen van de locatie van ingecheckte bagage.

In het geval dat je koffers vertraagd zijn hoeft je niet meer bij de bagageband te wachten. Je krijgt namelijk direct digitaal de mogelijkheid om je koffer of tas als vermist op te geven. KLM neemt dan het zoekproces over. Je kunt dan direct doorreizen naar je volgende bestemming. De bagage zal dan nageleverd worden. Deze service zal niet mogelijk zijn op alle luchthavens. Er is ook een mogelijkheid dat je geadviseerd wordt om naar de Bagage Service Desk te gaan.

Het is bij KLM al langer mogelijk om zelf je tas in te checken met Self Check In (Foto: KLM)
Het is bij KLM al langer mogelijk om zelf je tas in te checken met Self Check In (Foto: KLM)

Testperiode

Het gaat momenteel nog om een proef. De Follow My Bag service zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor een selectie groep klanten op directe vluchten van KLM. Reizigers die mee kunnen doen met de proef worden willekeurig geselecteerd via de app. Na gebruik van de Follow My Bag service zal de reiziger om feedback worden gevraagd om verbeteringen te kunnen doorvoeren.

Delta

KLM is niet de enige airline die deze service aanbiedt. Sterker nog, sommige maatschappijen gaan hier nog veel verder in. Bijvoorbeeld bij Delta is het al veel langer mogelijk om je bagage live te volgen. Ook bij Delta verloopt het volgen van je koffers via de app van de maatschappij. Vooralsnog is dit niet beschikbaar voor alle vluchten. Het momenteel mogelijk om deze service te gebruiken op de meeste vluchten die via de belangrijkste hubs gaan van de Amerikaanse maatschappij.

Meer lezen over de update van de KLM App? Lees over een nieuwe functie die ervoor zorgt dat je nooit meer te grote bagage meeneemt en de 24-uur prijsoptie die alleen in de app beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *