Nooit meer te grote bagage bij KLM2 min leestijd

KLM Cityhopper breidt verder uit met nieuwe toestellen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je kent het wel: de vereisten waaraan je hand- of ruimbagage moeten voldoen. Bijvoorbeeld het gewicht of de afmetingen van de koffer. Vooral low cost carriers staan erom bekend streng op te treden tegen ‘overtreders’. De KLM App komt nu met een handige feature. Je kunt namelijk met de app je bagage scannen. Vervolgens vertelt de app of je bagage aan de juiste vereisten voldoet. Zou het goed werken? Wij namen de proef op de som.

Bagagevereisten

De vereisten waarna je bagage moet voldoen verschillen per maatschappij. Afhankelijk van de klasse waarin je reist kunnen er ook verschillen zijn. Zo zal je in Business Class meer koffers mogen meenemen dan in Economy Class. De Nederlandse nationale maatschappij heeft op de website een duidelijk overzicht met de vereisten per soort bagage. Er zijn andere vereisten voor ruimbagage dan voor handbagage.

Hoe werkt dat dan?

De nieuwe feature in de KLM App maakt gebruik van de techniek genaamd augmented reality. Dat betekent in de praktijk dat je op je smartphone kunt zien of je aan de vereisten voldoet door je koffer te scannen.

Om je bagage te kunnen scannen open je de KLM App en ga je naar een reis die je geboekt hebt. Je kunt daar kiezen voor extra opties. Klik vervolgens op bagageopties. Volg de instructies. Op de screenshots hieronder zie je een voorbeeld.

Om deze feature te kunnen gebruiken dien je al wel een reservering beschikbaar te hebben in de app
Om deze feature te kunnen gebruiken dien je al wel een reservering beschikbaar te hebben in de app
Met de feature kun je zowel handbagage als ruimbagage scannen
Met de feature kun je zowel handbagage als ruimbagage scannen
Voordat je begint dien je de vloer te scannen en daarna kun je beginnen
Voordat je begint dien je de vloer te scannen en daarna kun je beginnen

Het is even goed kijken hoe het werkt. Maar als je het eenmaal doorhebt is het eigenlijk heel simpel. Je kunt met je telefoon ‘om je koffer heenlopen’. Op de laatste screenshot is mijn tas geheel bedekt door de virtuele koffer. Dat betekent dus dat de afmetingen van mijn tas voldoen aan de bagagevereisten van KLM. In werkelijkheid is dat ook zo, dus het lijkt aardig te werken.

KLM geeft wel aan dat dit een nieuwe feature is en dat er geen rechten ontleent kunnen worden aan het opmeten van de bagage op deze manier. Voor de zekerheid dan toch maar even de rolmaat erbij pakken. Het is desalniettemin een innovatieve stap van KLM om de app nog completer te maken.

Reacties

  1. OILFLYER zegt

    Ik check al jaren 2 aan elkaar geplakte bananendozen (verpakt in bruin pakpapier) in als 1 stuk bagage. Precies 158 cm in totaal. Ideaal voor het vervoeren van allerlei los grut dat op je bestemming achterblijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *