Review: Thai Airways Royal First Lounge Bangkok

thai airways, royal first, first class, lounge, bangkok

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Thai Airways vliegen op een Boeing 747 van Bangkok naar Sydney, wat keek ik uit naar deze vlucht! Doordat ik first class vloog had ik op Bangkok Suvarnabhumi toegang tot de Thai Airways Royal First Lounge. Deze lounge staat wereldwijd bekend om de geweldige spafaciliteiten. Een echte Thaise massage voor mijn vlucht kon hier dus niet ontbreken!

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Check-in

Om 5 uur ’s ochtends kon ik inchecken voor mijn vlucht naar Sydney. First Class passagiers hebben toegang tot de speciale first class check-in.

thai airways, first class, check-in, bangkok
Thai Airways First Class check-in

Ik werd vriendelijke te woord gestaan en zei dat ik mijn boarding pass de vorige dag in Hanoi al had verkregen. Daarna werd ik keurig begeleid door de security om daarna door de paspoortcontrole te gaan. De medewerker die met me meeliep vroeg of ik wel eens eerder met Thai Airways gevlogen had. Ik zei dat dit mijn eerste keer in first class was. Eenmaal airside werd ik met de buggy naar de lounge gebracht.

Royal First Lounge

De Royal First Lounge bevindt zich in concourse D naast de Royal Orchid Lounge waar business class passagiers toegang tot hebben. De Royal First Lounge is alleen toegankelijk voor Thai Airways First Class passagiers en dus niet voor Star Alliance partner passagiers. De buitenkant van de lounge deed wat kaal aan, maar gelukkig werd ik binnen zeer vriendelijk met een Thaise glimlach te woord gestaan. Het interieur ziet er mooi en designvol uit, al vond ik het wel wat gedateerd.

thai airways, royal first, lounge, bangkok

Ik kon aan alles direct merken dat ik weer in een first class lounge was. Alles ziet er veel chiquer uit en er wordt meer persoonlijke aandacht besteed aan de passagiers.

thai airways, royal first, lounge, bangkok

Direct bij de receptie werd ik al gevraagd wat ik wilde doen tijdens mijn verblijf in de lounge. Doordat het nog 5:30 ’s ochtends was en omdat ik al even wakker was, leek het mij een prima idee om eerste te ontbijten.

thai airways, first class, lounge

Overal in de lounge stonden tafels en stoelen chique en ruim opgesteld. Er is wel een soort van buffet, maar in first class lounges laat je je normaal gesproken bedienen! En dat is ook zeker geen probleem hier want er loopt genoeg personeel rond.

thai airways, royal first, lounge

Even verderop in de lounge bevinden zich wat meer afgelegen plekken om lekker te rusten of te lezen. De boekenkasten zijn voorzien van voldoende literatuur. Voor wie geen gebruik maakt van de wifi trouwens, want deze werkt hier prima!

thai airways, first class, lounge

Private Room

Een lounge medewerker vroeg waar ik wilde zitten en zei dat er ook private rooms waren. Waarom ook niet, dacht ik bij mezelf. Ik nam plaats op de stoel en pakte mijn iPad erbij. Ik werd op de hoogte gebracht van de uitstekende spafaciliteiten en zei dat ik graag een Thaise nekmassage wou.

thai airways, first class, lounge, bangkok
Mijn private room.

Ondertussen werd de wifi code overhandigd en werd gevraagd wat ik wilde drinken. Ook werd de menukaart bij me gebracht. Ik ging voor een eitje met bacon en lekkere toast met beleg. Het duurde niet lang voordat dit werd geserveerd.

ontbijt, Thai airways, first class, Lounge
Ontbijt in de Royal First Lounge.

Na dit smakelijke ontbijt was het tijd voor de nekmassage. Ik kon mijn spullen rustig achterlaten in mijn private room en werd, vergezeld door een lounge medewerker, naar de overkant gebracht waar zich de Royal Orchid Spa bevond. Hier heb ik geen foto’s gemaakt, maar ik kan je vertellen dat de massage zeer goed was. Na de massage kon ik nog rustig nagenieten onder het genot van een thee.

Ook de rest van de lounge zag er keurig en goedverzorgd uit. De douches en toiletten zijn voorzien van een marmeren vloer wat erg chique aandeed.

thai airways, first class, lounge

Ik nam nog een cappuccino en toen was het toch echt tijd om naar de gate te gaan. De lounge medewerker nam mijn carry on mee en ik volgde hem richting de gate die zich op ongeveer 10 minuten lopen van de lounge bevond. Het grote first class avontuur kon nu pas echt beginnen!

Conclusie

Ik was zeker onder de indruk van de Thai Airways Royal First Lounge op Bangkok, maar vond het interieur eerlijk gezegd wat gedateerd. Eerder was ik al in de first class lounges van Qatar en Etihad geweest en dan kun je wel vergelijken. Sterke punten van de Thai Airways Royal First Lounge zijn de spafaciliteiten en de uitstekende service moet ik toch wel zeggen. Vanaf de check-in werd ik keurig naar de lounge gebracht en ook naar de gate hoefde ik niet te zoeken, er liep iemand met me mee. Dat heb ik bij mijn andere first class reizen nog niet eerder meegemaakt.

Overzicht

Voordelen

- spafaciliteiten
- vriendelijk personeel
- ruime zithoeken
- uitstekende ground service

Nadelen

- een beetje gedateerd interieur

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De Royal First Class Lounge biedt een uitstekende service aan de Thai Airways first class passagiers. Het interieur mag er dan misschien wel iets gedateerd uitzien, de service is werkelijk uitstekend. Een grote meerwaarde van deze lounge zijn de spafaciliteiten.

4.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *