Brussels Airport zegt klaar te zijn voor drukke zomer2 min leestijd

Brussels Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airport is naar eigen zeggen klaar voor de drukke zomer die er aan zit te komen. De Belgische luchthaven heeft namelijk de laatste weken honderden vacatures in weten te vullen waardoor er volgens luchthaven voldoende personeel aanwezig zal zijn om de drukte aan te kunnen. Eerder deze maand kreeg Brussels Airport nog te maken met een staking van het personeel waardoor passagiers te maken kregen met annuleringen.

Brussels Airport klaar voor drukke zomer

In het invullen van openstaande vacatures was noodzakelijk aangezien Brussels Airport deze zomer zo’n 4 miljoen reizigers verwacht. Op vrijdag 1 juli a.s. verwacht de luchthaven met in totaal 72.000 passagiers de drukste dag van het jaar te hebben. Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company, dankt daarom in een videoboodschap alle luchthavenmedewerkers voor hun inzet, professionalisme en enthousiasme en roept iedereen op om er samen een fantastische zomer van te maken.

Op de openstaande vacatures op te vullen werden mensen benaderd via de zogeheten jobcafés. Daarnaast werden ook werkzoekenden benaderd. Met de op dit moment ingevulde vacatures zegt Brussels Airport klaar te zijn voor de zomer. Er staan echter nog wel ongeveer 600 vacatures open. Hiermee zit de luchthaven weer bijna op het niveau van 2019 toen er ongeveer 500 vacatures openstonden. Na de drukke Paasvakantie in april werd al meteen duidelijk dat de luchthaven een drukke zomer zou verwachten. Vanaf dat moment is er daarom dan ook al flink ingespeeld om genoeg personeel aan te werven.

Brussels Airport
Brussels Airport is naar eigen zeggen klaar voor de drukke zomermaanden. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Net als op vele Europese luchthavens is er op dit moment een groot personeelstekort. Zo kampt ook Schiphol met capaciteitsproblemen waardoor luchtvaartmaatschappijen deze zomer genoodzaakt zijn veel vluchten te schrappen. Zo maakte Transavia vorige week al bekend deze zomer zeker 240 vluchten te schrappen. Eerder vandaag schreven we ook al over het tijdelijk schrappen van de United-vlucht tussen Schiphol en Washington. United blijft in deze periode wel vliegen vanaf Brussels Airport op deze route.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *