United voorlopig niet tussen Schiphol en Washington2 min leestijd

United, Boeing 737MAX

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als gevolg van de capaciteitsbeperking op Schiphol is United Airlines genoodzaakt om de vluchten tussen Amsterdam en Washington tijdelijk te staken. Eerder deze week schreven we ook al over het schrappen van 240 vluchten van Transavia deze zomer.

United voorlopig niet tussen Schiphol en Washington

Net als vele andere maatschappijen op Schiphol is nu dus ook United Airlines genoodzaakt om een aantal vluchten te schrappen. Zo vliegt de Amerikaanse maatschappij van 7 t/m 31 juli tijdelijk niet tussen Amsterdam en Washington-Dulles. Veel passagiers zullen hierdoor te maken krijgen met annuleringen en omboekingen. United laat weten dat passagiers overgeboekt zullen worden op andere vluchten. United vliegt namelijk naast Washington ook op New York-Newark, Chicago O’Hare, San Francisco en Houston. Daarnaast laat de maatschappij weten dat de vlucht vanuit Brussel naar Washington-Dulles niet wordt geschrapt. Zo hebben passagiers dus nog altijd mogelijkheid om een rechtstreekse vlucht te maken. Brussels Airport geeft naar eigen zeggen ook aan klaar te zijn voor de zomer. De Belgische luchthaven heeft namelijk een groot aantal open vacatures weten in te vullen waardoor vluchten in tegenstelling tot op Schiphol niet hoeven weg te vallen.

United, televisiescherm
United vliegt voorlopig niet tussen Amsterdam en Washington Dulles. (bron: United)

United vliegt al meer dan 25 jaar tussen Amsterdam en Washington Dulles. Vanaf deze hub hebben passagiers van United aansluiting naar een groot aantal bestemmingen in de Verenigde Staten en de rest van Noord-Amerika. Vorig jaar in oktober verhoogde United nog het aantal vluchten van en naar Schiphol nadat de vraag naar vliegtickets na de pandemie weer toenam. Nu is United net als vele andere maatschappijen dus vanwege capaciteitsbeperkingen genoodzaakt het aantal vluchten weer tijdelijk te verlagen. Er gaan daarnaast geruchten rond dat United wellicht ook op de andere routes vanuit Schiphol de komende weken vluchten zal moeten schrappen.

Jet2 voorlopig helemaal niet op Schiphol

De Britse low-cost maatschappij Jet2 vliegt voorlopig zelfs helemaal niet op Schiphol. De maatschappij heeft de vluchten naar Birmingham en Leeds namelijk voorlopig gestaakt. Tickets kunnen al wel weer geboekt worden voor vluchten in september. Aangezien Schiphol nogal wat druk legt op maatschappijen om een beperkt aantal vluchten uit te voeren is het niet uitgesloten dat er binnenkort meer vluchten van andere maatschappijen wegvallen.

Uitgelichte afbeelding: United

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *