United Airlines weer vaker op Schiphol1 min leestijd

united, boeing 777

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

United Airlines gaat vanaf december weer vaker vliegen op Schiphol. De belangrijkste reden hiervoor is dat de VS de grenzen weer opent op 8 november a.s.

United weer vaker op Schiphol

Op dit moment vliegt United slechts op 2 Amerikaanse bestemmingen, namelijk Chicago (ORD) en Newark (EWR). Op beide bestemmingen vliegt United met een Boeing 787 Dreamliner. Vanaf december komen daar weer 2 bestemmingen bij, namelijk Washington-Dulles (IAD) en Houston (IAH). Naar Washington zal United vanaf 12 december dagelijks gaan vliegen met een Boeing 767-300ER. Ook naar Houston wordt vanaf 18 december weer dagelijkse gevlogen, eveneens met een Boeing 767-300ER. Het aanbod van United lijkt daarmee weer bijna op het niveau van voor corona te liggen. Alleen de route naar San Francisco, die in maart 2019 werd gestart, ontbreekt nog.

De Dreamliner is gemakkelijk te herkennen, namelijk aan de gekartelde motoren (Bron: United)
United Airlines zal vanaf december weer vaker te zien zijn op Schiphol. (Bron: United)

Uiteraard is Schiphol niet de enige bestemming waarop United vaker op gaat vliegen. Doordat de grenzen van de VS vanaf 8 november weer opengaan voor gevaccineerden gaat de maatschappij ook meer op andere Europese bestemmingen vliegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Brussel (BRU) en Parijs-Charles de Gaulle (CDG). Maar ook bestemmingen als Tenerife (TFS) en Palma de Mallorca (PMI) zijn opgenomen in de dienstregeling.

Reisadvies VS

Op dit moment geeft het ministerie van Buitenlandse Zaken nog code oranje af voor de Verenigde Staten. Dit betekent dat niet-essentiële reizen vooralsnog worden afgeraden. Het is echter niet onmogelijk dat de kleurcode binnenkort van oranje naar geel verandert.

Uitgelichte afbeelding: eigen werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *