Reizen naar de VS weer mogelijk vanaf 8 november2 min leestijd

Review Hyatt House Jersey City - Nabij New York City

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 8 november a.s. is het voor gevaccineerden weer mogelijk om niet-essentiële reizen te maken naar de Verenigde Staten. Alhoewel dit al een paar weken bekend is, kunnen we nu meer zeggen over de voorwaarden en verdere details. In september opende ook Canada alweer hun grenzen.

Verenigde Staten weer open vanaf 8 november

Gevaccineerde reizigers zijn vanaf 8 november weer welkom in de Verenigde Staten voor een niet-essentiële reis. Naast reizigers uit de Schengenlanden zijn ook reizigers uit Brazilië, China, India, Iran, het VK en Zuid-Afrika weer welkom. Alle vaccins die in Nederland worden gegeven voldoen aan de eisen om de VS binnen te komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Pfizer, Moderna, Janssen en AstraZenica. Bij aankomst geldt er geen quarantaineplicht. Wel moet je maximaal 3 dagen voor vertrek een negatieve test afleggen. Dit mag zowel een antigeen als een PCR-test zijn.

Fremont Las Vegas
Vanaf 8 november is het weer mogelijk om niet-essentiële reizen naar de Verenigde Staten te maken.

Bij terugkomst in Nederland hoef je niet in quarantaine. Wel is een negatieve test verplicht. Dit mag zowel een antigeentest zijn van 24 uur oud als PCR-test van maximaal 24 oud. Ook heb je een coronabewijs zoals de QR code nodig om aan te tonen dat je volledig gevaccineerd bent. Houd naast bovenstaande voorwaarden ook rekening met het aanvragen van een ESTA. Deze elektronische reisvergunning dien je minimaal 72 uur van te voren aan te vragen. Meer hierover lees je in dit artikel.

Reisadvies VS

Op dit moment geeft het ministerie van Buitenlandse Zaken nog code oranje af voor de Verenigde Staten. Dit betekent dat niet-essentiële reizen vooralsnog worden afgeraden. Het is echter niet onmogelijk dat de kleurcode binnenkort van oranje naar geel verandert.

Verenigde Staten, Reisadvies
Vooralsnog geldt er code oranje voor de Verenigde Staten. (bron: Rijksoverheid)

Reacties

  1. Bart zegt

    Zijn er links naar bronnen, met name over het testen? “Bij terugkomst in Nederland hoef je niet in quarantaine. Ook hoef je je niet te laten testen.” De site van Nederland Wereldwijd meld nog dat je wel getest moet worden (hoewel deze site nog niet geüpdate is aangaande 8 november).
    Ook Traveldoc (over het algemeen redelijk up to date) meld nog dat de VS een hoog risico gebied is, en dat een test dus noodzakelijk is, ook al ben je gevaccineerd.

    • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

      Hallo Bart, bedankt voor je oplettendheid. Ik heb het nog even nagecheckt en bij terugkomst in Nederland is inderdaad wel een negatieve test nodig. Ik heb dit inmiddels in het artikel verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *