ESTA alleen nog maar beschikbaar TOT 72 uur voor vertrek1 min leestijd

Air France & Joon introduceren nieuwe bestemmingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ga je naar de Verenigde Staten, dan heb je in veel gevallen een ESTA (Electronic System for Travel Authorisation) nodig. Op dit moment zijn er 38 landen die hier gebruik van kunnen maken, waaronder Nederland en België. Hierin kun je een aanvraag doen als je de VS wilt bezoeken voor persoonlijke of zakelijke reizen.

Een ESTA is niet nodig als je via land naar de VS reist. In andere woorden; reis je van Canada of Mexico naar de VS over land, dan is het dus niet nodig.

ESTA beschikbaar TOT 72 uur voor vertrek

Het was altijd mogelijk om een instant approval te krijgen voor je aanvraag. Nu is het echter zo dat de Amerikaanse autoriteiten aangeven dat je tot 72 uur voor vertrek een aanvraag kunt doen. Doe je het later, dan kun je wellicht niet reizen.

Een ESTA kost $14 en is geldig voor 2 jaar. De ESTA is paspoort gebonden, dus mocht je van paspoort wijzigen wegens bijvoorbeeld een vernieuwing, dan dien je er opnieuw een aan te vragen. Met een ESTA kun je maximaal 90 dagen in de VS verblijven. Je kunt het via de officiele website aanvragen, maar er zijn ook een hoop bedrijven die het voor je kunnen doen.

In dit artikel op InsideFlyer kun je exact lezen wat je moet invullen en hoe het precies werkt. Mocht het de eerste keer zijn dat je een aanvraag doet, dan is het wellicht handig om dat artikel door te lezen.

Disclaimer: Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de Ambassade de meest actuele informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *