Wijzigingen in het Intercontinental Ambassador programma4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder deze week bevestigde IHG dat er in 2019 wijzigingen in het Intercontinental Ambassador programma zullen optreden. Op Flyertalk werd er voor die tijd al op gespeculeerd en deze geruchten blijken grotendeels te kloppen. Vanuit IHG worden de wijzigingen “enhancements” genoemd. Zijn het inderdaad verbeteringen?

Het loyaliteitsprogramma van IHG heet Rewards Club. Naast de reguliere statussen die te verdienen zijn met een X-aantal nachten of verblijven heeft Intercontinental Hotel Group ook een apart loyaliteitsprogramma voor gasten die bij de Intercontinental keten verblijven: Intercontinental Ambassador. Deze status is jaarlijks tegen betaling te verkrijgen.

Per 1 maart zullen de nieuwe regels voor Ambassador leden gaan gelden. Ten opzichte van de huidige situatie is er eigenlijk één grote positieve wijziging:

Platinum Elite status bij IHG Rewards Club

Op dit moment krijg je als Intercontinental Ambassador al automatisch Gold Elite status binnen het IHG Rewards Club programma. Dit geeft een 10% bonus  op punten die je verdient bij een verblijf. Vanaf 1 maart 2019 ontvang je de Platinum Elite status met automatisch 50% bonus op basispunten die je verdient bij een verblijf. Los van het Ambassador lidmaatschap geldt de IHG Platinum Elite status ook bij de andere merken, zoals Crowne Plaza en Holiday Inn. Zo heb je recht op een gratis kamer-upgrade indien beschikbaar. Klik hier voor meer info over de IHG Rewards Club.

Het wordt nu erg gemakkelijk om Platinum Elite status te krijgen binnen IHG Rewards Club. Het is dus gewoon te koop voor $150-200! Eerder deze maand schreven we toevallig ook over het aanschaffen of verlengen van het Intercontinental Ambassador programma.

Intercontinental Ambassador wijzigingen

€15 tegoed voor restaurant/bar

Nieuw is een bedrag van $20 (oftwel €15) tegoed dat je ontvangt bij ieder verblijf. Dit bedrag kan besteed worden in het hotelrestaurant of in de hotelbar. De info die IHG hierover verstrekt is nog vrij vaag, dus we zullen nog moeten zien hoe dit in de praktijk gaat werken. Maar ook dit is natuurlijk een leuk nieuw voordeel van het Intercontinental Ambassador lidmaatschap.
Uitzondering: Dit voordeel is in Greater China (China, Hong Kong, Taiwan) alleen geldig voor Spire Elite leden!

Intercontinental Ambassador wijzigingen
***Restaurants & Bars Credit: The value of the up to USD20 credit is per stay and may change according to market and local currency: USD20/ GBP15/ THB600/ AUD25/ JPY2000/ SAR70/ EUR15/ MYR50/ IDR180,000/ VND280,000 (excluding Danang), valid in select hotel restaurants, bars and minibars.For any currency/region not mentioned the equivalent of USD20 is to be given, converted at hotel exchange rate. Not applicable to in-room dining. In Greater China the USD20 credit is applicable for Spire Elite members only in the value of up to RMB120. Limited to one member per room per stay and values are subject to change.

Gratis ontbijt?

Jazeker, mits je in een Intercontinental Hotel in Greater China verblijft (China, Hong Kong, Taiwan). In dat geval ontvang je één gratis ontbijt. Leuk voor als je solo reist, maar ben je samen dan zul je voor de andere persoon toch moeten betalen. Voor overige Intercontinentals geldt dit voordeel helaas niet.

Een andere wijziging is dat de voucher die recht geeft op een tweede nacht gratis in het weekend in het vervolg digitaal wordt verstuurd en niet meer als papieren coupon.

Gegarandeerd en anders compensatie

Intercontinental Ambassadors krijgen altijd een gegarandeerde kamerupgrade. Ook heb je als Ambassador gegarandeerd het recht om pas om 4 uur ’s middags uit te checken. Mocht het zo zijn dat het hotel toch niet aan deze verwachtingen kan voldoen, krijg je een compensatie van 10.000 IHG Rewards Club punten of een $50 tegoed om te besteden aan eten/drinken of spa.

Conclusie

De wijzigingen in het Ambassador lidmaatschap zijn positief. Er zijn weliswaar onderdelen die nog niet helemaal helder zijn, maar de IHG Platinum Elite status die automatisch wordt doorgevoerd is al mooi. Ook de $20 tegoedbon is leuk om te besteden in het restaurant of in de bar.
Het welkomstcadeautje wordt afgeschaft en in plaats daarvan wordt nu vers fruit aangeboden. Echter, dit gebeurt alleen in China, Hong Kong, Taiwan volgens de voorwaarden. Dit lijkt me sterk…

Wel ben ik benieuwd of de prijs mogelijk omhoog gaat. Een $20 tegoed bij elk verblijf zou alleen al betekenen dat je je onkosten voor het Ambassador lidmaatschap er al snel uit hebt. We zullen het even moeten afwachten: in de komende maanden zal er meer duidelijkheid over komen.

Alle officiële info over de wijzigingen kun je vinden op deze IHG website vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *