American Express opent eerste Centurion Lounge in Europa2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express heeft wereldwijd een netwerk van exclusieve airport lounges. Deze zogenaamde Centurion Lounges zijn alleen toegankelijk voor Platinum kaarthouders. Recentelijk maakte het Amerikaanse bedrijf bekend de eerste Centurion Lounge te gaan openen in Europa. Namelijk op het vliegveld Londen Heathrow. Daarnaast zal er in de VS een nieuwe lounge geopend worden. Deze komt op Charlotte Douglas Airport in North Caroline.

The Centurion Lounge

De Centurion Lounges zijn onderdeel van het totale loungeaanbod van American Express. Het bedrijf werkt samen met onder andere Lufthansa en Delta om Platinum kaarthouders toegang te geven tot meer dan 1.200 lounges in 130 landen. Dit noemen ze de Global Lounge Collection. Toegang krijg je alleen met een Platinum kaart uitgegeven door American Express. Co-branded kaarten zoals de Flying Blue American Express kaart komen hiervoor niet in aanmerking. Je krijgt ook toegang als Centurion lid. The Centurion Lounge is het vlaggenschip van American Express. Er zijn nu in totaal twaalf van deze lounges. Komend jaar en het jaar erna komen daar dus nog twee bij.

Londen Heathrow

In 2019 zal er op Terminal 3 een nieuwe Centurion Lounge openen. Deze krijgt een oppervlakte van ruim 650 vierkante meter. Het is de bedoeling dat de Britse stijl ook in de lounge terug te zien is. Om de komst van de nieuwe lounge te vieren was er in Londen een Centurion pop-up lounge in Covent Garden. Hier kon je alvast ervaren hoe de lounge eruit zal komen te zien.

Faciliteiten in de Centurion Lounges zijn zowel gericht op zakelijke reizigers als reizigers die op vakantie zijn. Zo zijn er exclusieve sanitaire voorzieningen. Maar er is ook gedacht aan werk- en overlegruimtes. Hieronder zie je een impressie van hoe de lounge ingang eruit zal zien.

Een impressie van de ingang van de lounge in Londen (Bron: American Express)
Een impressie van de ingang van de lounge in Londen (Bron: American Express)

Charlotte Douglas

In 2020 zal er ook op Charlotte Douglas International Airport een nieuwe Centurion Lounge openen. Dit zal een van de grotere lounges worden met meer dan 1.200 vierkante meter. Vanuit de lounge moet je prachtig uitzicht krijgen over het vliegveld en de omgeving. In de lounge zullen er restaurantwaardige gerechten geserveerd worden. Daarnaast zal er een ruim aanbod van wijnen en cocktails komen. Lokale gerechten zullen ook beschikbaar zijn. Het is nog niet duidelijk hoe de lounge in North Caroline er precies uit zal gaan zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *