Is het waard IHG Ambassador status te kopen?3 min leestijd

IHG Ambassador

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Update: in 2019 zijn er nieuwe voorwaarden. Klik hier voor meer informatie.

Het loyaliteitsprogramma van IHG heet Rewards Club. Naast de reguliere statussen die te verdienen zijn met een x-aantal nachten of verblijven heeft Intercontinental Hotel Group ook een apart loyaliteitsprogramma voor gasten die bij de Intercontinental keten verblijven: Intercontinental Ambassador. Deze status is jaarlijks tegen betaling te verkrijgen. Ik kreeg onlangs bericht dat mijn jaar bijna ten einde was en kreeg de vraag om het lidmaatschap te verlengen.  Voor nieuwe leden is dit $200 en als je je huidige status verlengt, kost het $150. Maar is het de moeite waard?

Voordelen Ambassador lidmaatschap

Het reguliere programma Rewards Club heeft vier verschillende statussen: Club, Gold Elite, Platinum Elite en Spire Elite. Voor een uitleg over deze statussen en hoe je ze kunt bereiken verwijs ik naar een eerder artikel dat we schreven hierover.
Los van de Rewards Club kun je, ongeacht je status daar, het Ambassador lidmaatschap kopen dat specifiek voor de Intercontinental Hotels geldt. De voordelen hierbij zijn:

 • Gratis weekendovernachting: ieder jaar ontvang je een voucher voor een gratis weekendovernachting. Oftwel: je boekt twee nachten in een Intercontinental Hotel en betaalt er slechts één.
 • Gegarandeerde upgrade naar een betere kamer
 • Drankje naar keuze bij check-in en een check-out tijd van 4 uur ’s middags
 • Welkomstgeschenk in de kamer en gratis betaalfilm

Meer informatie over de voordelen kun je vinden op deze pagina op de IHG website.

De Ambassador kit wordt naar je huisadres gestuurd

Onbeperkt elite status?

Het voordeel dat ik zelf heel prettig vind, staat niet in dit lijstje hierboven. Het zal niet geheel de bedoeling zijn officieel, maar in de praktijk is het zo dat je elite status automatisch een jaar verlengd wordt! Ik heb een aantal jaar geleden echt zelf de Platinum Elite status bij IHG Rewards Club verdiend door een heel aantal overnachtingen te hebben. Sindsdien wordt mijn status jaar op jaar verlengd doordat ik mijn Ambassador lidmaatschap weer verleng! Daar heb ik dan wel $150 voor over!

Heb je eenmaal status bij IHG, dan is het natuurlijk prettig in geval je overnacht in een IHG hotel. Maar ook kan het handig zijn om een status match aan te vragen bij een concurrent, zoals bij het programma Hilton Honors!

10% korting op reward nachten

Als je kiest om je Ambassador lidmaatschap te verlengen, kun je uit drie opties kiezen

 • $150: Reguliere verlenging
 • 40.000 Rewards Club punten: reguliere verlenging
 • $200: Verlenging met 15.000 Rewards Club punten cadeau en het hele jaar 10% korting op reward nachten

Ik heb voor de onderste optie gekozen, want alleen al het feit dat je 15.000 punten ontvangt voor een toeslag van $50 is al goedkoop. Daarnaast ontvang je dan 10% korting op reward nachten. Stel je boekt een hotelkamer voor 25.000 punten. Dan ontvang je uiterlijk 6 weken na het verblijf 10% terug, dus 2.500 punten in dit geval.

Heb je (nog) geen elite status? Dan zou ik het Ambassador lidmaatschap niet nemen, tenzij je van plan bent regelmatig in Intercontinental Hotels te verblijven. Maar heb je eenmaal elite status, dan is het dus gemakkelijk om deze te houden op deze manier voor zolang dit op deze manier werkt!

Reacties

 1. Mark zegt

  Ik heb al een tijd de Spire elite status maar moet zeggen dat het gehele loyaltyprogramma van IHG me erg gegeten valt. Je krijgt er weinig voor. Hier en daar een kamer upgrade (als je geluk hebt). Een drankje aan de bar krijg je dan vaak nog wel en de flexibele in- en uitcheck tijden zijn gemakkelijk. Gezien het feit dat dit de hoogste status is bij IHG is het zeer matig. In vergelijking met de concurrentie is het ook niet aantrekkelijk. Hopelijk wordt dit ooit nog eens aangepast.

  • Theo Theo Sikking zegt

   Ja inderdaad. Meest gehoorde opmerking is dat zelfs bij het hoogste niveau Spire Elite niet standaard het ontbijt wordt aangeboden. Dat biedt Hilton al vanaf het Gold niveau aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *