Welke vliegtuigmaatschappij is het meest stipt in Europa?

Welke vliegtuigmaatschappij is het meest stipt in Europa?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hoe stipt is een vliegtuigmaatschappij op het gebied van vertrek een aankomsttijden? Veel maatschappijen claimen dat zij heel stipt zijn, maar is dat ook wel werkelijk zo? Verschillende (onafhankelijke) partijen verzamelen en analyseren allerlei data. Hieruit blijkt dan na een bepaalde periode wie de meest stipte vliegtuigmaatschappij is. Ook vlucht-vertraagd.nl is zo’n partij die dit onderzoekt. Onlangs maakte ze de lijst voor 2018 bekend. Ze hebben gekeken naar vliegtuigmaatschappijen uit Europa. De top tien bestaat uit verschillende Nederlandse vliegtuigmaatschappijen.

Totstandkoming uitslag

Vlucht-vertraagd.nl heeft over de afgelopen tien maanden van dit jaar alle gegevens verzameld en gekeken hoeveel vertraging de vliegtuigmaatschappijen hadden in Europa. Vlucht-vertraagd.nl gaat ervan uit dat een vlucht vertraagd is als hij 15 minuten later arriveert op de bestemming. Van 32 vliegtuigmaatschappijen is gekeken hoe stipt ze zijn. Maar liefst 16 van deze maatschappijen zijn in maximaal 75% van de tijd op tijd gearriveerd op de bestemming. Maar 7 van de onderzochte vliegtuigmaatschappijen scoort hoger dan 80%. Geen enkele hoger dan 88%.

Oosterburen

Wie is de meest stipte Airline van Europa?
Welke vliegtuigmaatschappij is het meest stipt? Gegevens: FD & Vlucht-vertaagd.nl

Opvallend in deze uitslag zijn eigenlijk onze oosterburen. In Duitsland doen ze het niet zo heel goed wat betreft stiptheid. Ze staan vooral onderin de lijst. Denk hierbij aan Eurowings (64,2%), Lufthansa (69,3%) Germanwings (69,7%), Condor (70,1%) en Germania (71,7%). De enige vliegtuigmaatschappij uit Duitsland die hoog scoort staat in de top 10, namelijk SunExpress met een stiptheid van 85,3%.

TAP en Corsair scoren het slechtst, met respectievelijk 57,9 en 62,8% staan ze onderaan de lijst.

Nederlands trots

Als Nederlander mag je dan best een beetje trots zijn op de vliegtuigmaatschappijen uit eigen land. Denk hierbij aan Transavia, KLM en TUI Fly NL. Zij staan met z’n drieën in de top 10. Transavia heeft veel te lijden gehad onder de stakingen in februari van de piloten. Toch staan ze bovenaan de lijst. Ook KLM doet het goed en staat 5ena TUI Fly NL. Als we kijken naar de niet budget-airlines dan staat KLM zelfs in de top 3.

Anderen SkyTeam partners Alitalia (82.5%) en Air Europa (78,3%) staan in de top 10. Air France (73,3%) heeft het minder goed gedaan evenals HOP! (77,5%). Air France heeft natuurlijk veel last gehad van de vele stakingen van piloten en cabinepersoneel het afgelopen jaar. Hopelijk zal het nieuwe jaar voor de maatschappij beterschap opleveren.

Bovenaan staat OneWorld lid Iberia Express met maar liefst 87,8% op tijd gearriveerde vluchten. Iberia iets lager met 82,4%. British Airways staat nog lager met een stiptheid van 76,7%.

Beeldmateriaal: M.den Turck, FD

Bron: vlucht-vertraagd.nl, FD

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *