Canada opent in september grenzen voor gevaccineerden1 min leestijd

B777-200LR Air Canada

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 7 september is het voor gevaccineerden weer mogelijk om niet noodzakelijke reizen naar Canada te maken. Dat heeft premier Justin Trudeaa vorige week donderdag laten weten tijdens een ontmoeting met de premiers van de Canadese provincies.

Canada opent grenzen

Gevaccineerde reizigers kunnen vanaf 7 september weer reizen naar Canada. Als je kunt aantonen dat je minimaal twee weken volledig bent gevaccineerd ben je weer welkom en hoef je na aankomst niet in quarantaine te gaan. Je kunt je vaccinatie aantonen doormiddel van de ArriveCAN-app. Daarnaast dien je dit ook te kunnen aantonen doormiddel van een vaccinatiebewijs zoals het gele boekje. Ook moet je nog wel zijn voorbereid op een eventuele quarantaine mocht je het virus toch nog oplopen tijdens je verblijf. Je moet dan een quarantaineplan kunnen overhandigen.

Eén van de parlementsgebouwen van Canada
Canada opent op 7 september de grenzen voor gevaccineerde reizigers.

Volledig gevaccineerde reizigers uit de Verenigde Staten zijn op 9 augustus al welkom in Canada. De Canadese regering laat weten blij te zijn deze versoepeling door te kunnen voeren. “Nu het aantal coronagevallen daalt en steeds meer mensen zijn gevaccineerd is de regering er in geslaagd dit mogelijk te maken”, laat een woordvoerder weten. Deze maand start Canada trouwens al met versoepelingen. Zo is de verplichte quarantaine bij aankomst voor Canadezen en mensen met een Canadese verblijfsvergunning geschrapt. Wel moeten zij nog een negatieve testuitleg laten zien. KLM is op dit moment de enige maatschappij die vanuit Schiphol rechtstreeks op Canada vliegt. Er wordt op dit moment gevlogen op Calgary, Edmonton, Montreal, Toronto en Vancouver. In augustus start daarnaast ook WestJet met vluchten tussen Calgary en Schiphol.

Uitgelichte afbeelding: Air Canada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *