Lufthansa met Boeing 747 naar Palma de Mallorca

Lufthansa, Boeing 747, Retro

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa vloog afgelopen zaterdag wel met een heel bijzonder toestel naar Mallorca, namelijk met een Boeing 747-8 in retro huisstijl. De vlucht van Frankfurt (FRA) naar Palma de Mallorca (PMI) werd uitgevoerd met toestel D-ABYT. Eerder maakte de Duitse maatschappij al bekend dat de Boeing 747-400 toestellen weer zullen worden ingezet.

Lufthansa met Boeing 747 naar Mallorca

Het is voor het eerst dat Lufthansa een Boeing 747 inzet op deze route naar Mallorca. Normaalgesproken zet de maatschappij namelijk een Airbus A321 in op deze dagelijkse vlucht. Mallorca is een populaire vakantiebestemming en zeker onder de Duitsers. Door de toenemende vraag naar boekingen heeft Lufthansa daarom besloten om een groot toestel in te zetten op deze route. Lufthansa zet de Boeing 747 echter niet elke dag in. Zoals het er nu naar uitziet wordt het toestel ook ingezet op de vluchten van zaterdag 24 juli, 31 juli en 7 augustus. Deze Boeing 747 draagt de naam Köln en werd in maart 2015 door Boeing aan Lufthansa geleverd. Het toestel heeft dus een leeftijd van bijna 6,5 jaar.

Lufthansa, Boeing 747, Retro

Het toestel biedt plaats aan in totaal 364 passagiers, waarvan 8 in first class, 80 in business class, 32 in premium economy en 244 in economy. Dat is 77% meer capaciteit vergeleken de Airbus A321. Business class passagiers krijgen dus een flinke upgrade met dit toestel. Tijdens de vlucht is ook het inflight entertainment beschikbaar voor passagiers. De Boeing 747 is deze zomer niet het enige wide-body toestel van Lufthansa dat naar Mallorca vliegt. Eind juli zal Lufthansa namelijk ook met de Airbus A350-900 gaan vliegen tussen München en Palma de Mallorca. Normaalgesproken zet Lufthansa op deze route een Airbus A319 of A320 in.

Bron- en beeldmateriaal: Lufthansa

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *