WestJet start service van Amsterdam naar Calgary

WestJet, Boeing 787, Dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

WestJet zal vanaf 5 augustus 2021 twee keer per week gaan vliegen tussen Amsterdam en Calgary International Airport (YYC). Dat maakte de Canadese maatschappij deze week bekend. Hiermee is WestJet de tweede maatschappij die vanuit Amsterdam op Calgary vliegt. KLM vliegt namelijk ook op Calgary.

WestJet vanaf Amsterdam

Het is voor het eerst dat WestJet vluchten aanbiedt vanuit Amsterdam. De Canadese maatschappij vloog eerder al wel op Londen, maar ziet in Amsterdam veel potentie. Alberta gaat langzamerhand weer open deze zomer en daardoor verwacht WestJet veel Europeanen die de provincie willen bezoeken. Zowel voor toerisme als voor familiebezoek. Andersom krijgen mensen uit Alberta toegang tot een groot netwerk aan bestemmingen. Denk hierbij aan bestemmingen als Athene, Berlijn, Edinburgh, Lissabon, Madrid, Manchester, Milaan, München, Wenen en Venetië. WestJet ziet Amsterdam namelijk als de poort naar de rest van Europa. Daarom verhoogt de maatschappij de frequentie vanaf 9 september naar drie vluchten per week.

WestJet Boeing 787 Dreamliner
WestJet gaat vanaf augustus vliegen tussen Calgary en Amsterdam. (Bron: WestJet)

Op de route zal een Boeing 787-9 Dreamliner worden ingezet. De Boeing 787-9 Dreamliner van WestJet beschikt over in totaal 320 zitplaatsen, waarvan 16 in business class, 28 in premium economy en 276 in economy. De configuratie in business class is 1-2-1 in een reverse herringbone opstelling, terwijl de configuratie in economy 3-3-3 is. In premium economy is de configuratie 2-3-2.

Vluchten naar Londen worden hervat

Ook de vluchten vanuit Londen-Gatwick (LGW) naar Toronto Pearson Airport (YYZ) en Calgary International Airport (YYC) zullen vanaf juli worden hervat. WestJet vliegt dan 3 keer per week tussen Londen en Toronto. Naar Calgary is de frequentie 2 keer per week.

Uitgelichte afbeelding: WestJet

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *