Air France deze zomer naar bijna 200 bestemmingen

Dit is de nieuwe Air France veiligheidsvideo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ook in Frankrijk is steeds meer mogelijk als het om reizen gaat. Net als KLM en Transavia, maakt ook Air France zich op voor een drukke reiszomer. De Fransen willen deze zomer zelfs 22 extra toestellen inzetten die momenteel nog in opslag staan in verband met de gevolgen van de Coronapandemie. Air France biedt deze zomer bijna 200 bestemmingen aan.

Reisbeperkingen

Regeringen en gezondheidsorganisaties werken hard om zo veel mogelijk Europeanen te voorzien van een COVID-19 vaccin. Hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe meer de samenleving weer terug naar ‘normaal’ kan, is het devies. Datzelfde geldt natuurlijk voor reizen.

Nederland past wekelijks reisadviezen naar de Europese landen aan. Recentelijk kwamen er diverse landen bij met een gele kleurcodering. Ook in België is steeds meer mogelijk. Als een land versoepelingen qua reizen bekendmaakt wil dat nog niet zeggen dat alle landen dit overnemen. Zo blijven de mogelijkheden per week veranderen.

Frans Caribisch gebied

In het long haul netwerk komt sinds kort het Franse Caribisch gebied weer beschikbaar. Lange tijd mochten Fransen enkele naar Martinique, Guadeloupe en Réunion voor noodzakelijke reizen. Nu dit niet meer het geval is vliegt Air France tot drie keer per week naar Pointe-à-Pitre, Fort-de-France en Saint-Denis de la Réunion. Deze bestemming kun je via Parijs Charles de Gaulle (CDG) bereiken. Air Belgium vliegt vanuit Brussel ook op het Frans Caribisch gebied en voegde daar recentelijk nog Curaçao als nieuwe bestemming aan toe.

Zonsopgang in Guadeloupe (Bron: Unsplash/Cédric Frixon)
Zonsopgang in Guadeloupe (Bron: Unsplash/Cédric Frixon)

Netwerk

In de zomer biedt Air France bijna 200 bestemmingen aan, waarbij de meeste bestemmingen in Europa liggen. Het gaat om 81 seizoensroutes, waarvan 23 nieuwe. Ook zijn er 40 binnenlandse bestemmingen, daartoe wordt overigens het Franse Caribisch gebied ook gerekend.

In Europa ligt de nadruk op vakantielanden als Griekenland, Portugal, Spanje en Italië. De capaciteit naar Griekenland wordt zelfs met 80% verhoogd (ten opzichte van de zomer van 2019). Met deze verhoging zit de Franse airline echter nog lang niet op het niveau van voor de pandemie. De zomerdienstregeling in juli en augustus biedt 65% in capaciteit in vergelijking met de zomer van 2019. Om deze frequenties uit te kunnen voeren haalt Air France 10 medium haul en 12 long haul toestellen uit de opslag. In totaal zullen er deze zomer 181 toestellen ingezet worden.

Air France in de zomer vaker naar Frans Caribisch gebied
Ook Air France in de zomer vaker naar Frans Caribisch gebied (Bron: Air France)

Air France stelt overigens dat de zomerdienstregeling nog onderhevig is aan wijzigingen indien de internationale inreisrestricties veranderen.

Air France protect

Om reizigers wat meer vertrouwen te geven heeft Air France het concept ‘Air France protect’ opgezet. Reizen die dit jaar nog plaatsvinden zijn wijzigbaar zonder bijkomende kosten. Een eventueel tariefverschil moet wel bijbetaald worden. Het is ook mogelijk om een voucher te vragen. Indien Air France de vlucht zelf annuleert is het ook mogelijk om de reissom volledig terug te laten betalen. Raadpleeg de website van de airline voor de laatste boekings- en ticketvoorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *