Frankrijk vanaf 9 juni weer open voor toeristen2 min leestijd

Bestemmingstips - Marseille, Frankrijk

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Frankrijk is vanaf 9 juni weer open voor toeristen. Dit wil echter niet zeggen dat dan ook het reisadvies wordt aangepast. Op dit moment geldt er een oranje reisadvies voor Frankrijk, wat inhoudt dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Alleen voor Corsica geldt een geel reisadvies.

Frankrijk weer open voor toeristen

Vanaf 9 juni verwelkomt Frankrijk dus weer toeristen. Er gelden echter wel een aantal regels. Zo moet je een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud laten zien indien je nog niet gevaccineerd bent. Als je al wel gevaccineerd bent dan is deze PCR-test niet nodig. Voor gevaccineerden die Frankrijk binnenreizen gelden vanaf 9 juni de volgende regels. Je bent volledig gevaccineerd:

  • 4 weken na de prik van het Janssen vaccin (voor dit vaccin is maar één prik vereist)
  • 2 weken na de tweede prik van Pfizer, AstraZeneca en Moderna. Als je al corona hebt gehad is één prik voldoende

Bewijs van vaccinatie kun je aantonen door middel van het gele boekje. Je kunt langsgaan bij de GGD voor een stempel als je al een vaccinatie hebt gehad. Vanaf juli kun je ook met het Europese digitale coronapaspoort aantonen dat je gevaccineerd bent.

Bestemmingstips - Marseille, Frankrijk
Gevaccineerden hoeven bij binnenkomst in Frankrijk geen PCR-test meer te doen.

Reisadvies Frankrijk

Doordat er voor Frankrijk nog steeds een oranje reisadvies geldt, betekent dat je bij terugkomst in Nederland een verplichte PCR-test moet doen. Quarantaine wordt ten zeerste aanbevolen, maar is niet verplicht. Vorig week gaf het ministerie al wel een geel reisadvies af voor Roemenië en Sardinië. Het is deze weken dus afwachten of het reisadvies voor Frankrijk ook naar geel gaat.

In tegenstelling tot Nederland geldt er in Frankrijk vooralsnog een avondklok. Op dit moment gaat deze in vanaf 21.00 uur, maar vanaf 9 juni is dit vanaf 23.00 tot 6.00 uur de volgende ochtend. Verder gaan dan de café’s en restaurants ook weer binnen open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *