Air Belgium schrapt alle vluchten tot ten minste 1 maart2 min leestijd

Economy Class cabine aan boord van de Airbus A340 van Air Belgium (Bron: Air Belgium)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als gevolg van de aangescherpte maatregelen van de Belgische overheid is Air Belgium genoodzaakt alle vluchten stil te leggen. De Belgische overheid verbiedt namelijk vanaf 27 januari 2021 alle niet-noodzakelijk reizen van en naar België. De airline moest eerder ook al de vluchten stopzetten. Later startte de maatschappij weer op met een beperkte dienstregeling. De laatste vluchten staan nog gepland op 29 januari. Daarna is het wachten tot ten minste 1 maart.

Reisverbod

Vrijdag 22 januari maakte de Belgische overheid bekend alle niet-noodzakelijke reizen van en naar België te gaan verbieden. De nieuwe maatregelen zijn natuurlijk bedoeld om de verspreiding van het Coronavirus verder te beperken. De maatregelen gaan in op woensdag 27 januari en duurt tot ten minste 1 maart 2021. Air Belgium maakte afgelopen weekend het volgende bekend op de website:

“Graag vestigen we uw aandacht op het feit dat vanaf 27 januari tot 1 maart reizen met recreatieve/toeristische doeleinden van en naar België niet langer is toegestaan. Passagiers moeten hun reis om een essentiële reden kunnen rechtvaardigen.”

In theorie kan de Belgische airline onder de nieuwe regels echter alsnog vluchten uitvoeren. Toch zal er hoogstwaarschijnlijk te weinig vraag zijn van passagiers die om essentiële redenen moeten reizen. Daarom heeft Air Belgium alsnog alle vluchten stilgelegd. De laatste geplande vluchten worden nog uitgevoerd op 29 januari 2021 volgens onderstaand schema.

ABNL-1640x543.jpg

Omboeken

Reizigers die een vlucht hebben gepland tussen 29 januari en 1 maart 2021 kunnen de vluchten kosteloos omboeken onder dezelfde voorwaarden of om terugbetaling vragen. Air Belgium is voornemens om de vluchten zo snel mogelijk weer te hervatten zodra de overheidsmaatregelen dit toelaten. 

Vanaf de maand maart verwacht de Belgische carrier drie bestemmingen aan te kunnen bieden vanaf Brussel Airport (BRU) en Brussels Charleroi Airport (CRL). Dat zijn Fort-de-France te Martinique (FDF), Point-a-Pierre te Guadeloup (PTP) en Sir Seewoosagur Ramgoolam (MRU) te Mauritius.

De Belgische airline vliegt momenteel met twee Airbus A340 toestellen. Elke toestel biedt drie reisklassen: Economy, Premium Economy en Business Class.

Business Class cabine aan boord van de Airbus A340 van Air Belgium (Bron: Air Belgium)
Business Class cabine aan boord van de Airbus A340 van Air Belgium (Bron: Air Belgium)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *