Lufthansa Group verplicht medisch mondmasker

Boeing 777-9 in Lufthansa livery (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Lufthansa Group verplicht reizigers om een medisch mondmasker te dragen op alle vluchten van en naar Duitsland. Dit maakte de Duitse maatschappij eerder deze week bekend. Sinds vorig jaar is het bij vele luchtvaartmaatschappijen en luchthavens verplicht om een mondkapje te dragen. Het daadwerkelijke effect ervan werd echter in twijfel getrokken door sommigen.

Lufthansa Group verplicht medisch mondmasker

Aangezien normale mondkapjes niet goed genoeg werken, heeft de Lufthansa Group besloten om het dragen van medische mondkapjes te verplichten op alle vluchten van en naar Duitsland. Ook de opkomst van de vele mutaties van het virus speelt een rol. Het gaat hier dus om vluchten van de Lufthansa Group, dus dit kan ook een vlucht zijn van bijvoorbeeld Swiss Air van Zürich naar Frankfurt. Onder de Lufthansa Group vallen verder nog Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines. Deze genoemde maatregel gaat in op 1 februari 2021.

Lufthansa, Medisch Mondmasker
De nieuwe maatregel geldt voor alle vluchten van de Lufthansa Group van en naar Duitsland.

Het gaat hier om een chirurgisch of een FFP2-masker. Eerder deze maand verplichte de deelstaat Beieren ook al het dragen van deze mondmaskers in het openbaar vervoer. Daarna volgden meerdere deelstaten, zo ook de aangrenzende deelstaten met Nederland. Zo heb je bijvoorbeeld ook een medisch mondmasker nodig als je net even over de grens gaat om te tanken of om boodschappen te doen.

Mensen met een medische vrijstelling hoeven volgens Lufthansa geen mondmasker te dragen in het vliegtuig. Verder geeft de maatschappij nog aan dat het oplopen van het virus in het vliegtuig erg onwaarschijnlijk is, aangezien de toestellen goed worden schoongemaakt. Bovendien zijn alle toestellen uitgerust met luchtfilters van hoge kwaliteit. Ook circuleert de lucht verticaal en dus niet door de cabine heen. Voor meer informatie en veelgestelde vragen over wat je moet weten over de regels op vluchten met Lufthansa kun je terecht op de Lufthansa website.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *