Airbus A340 van Air Belgium krijgt nieuwe livery2 min leestijd

Air Belgium A340 met nieuwe livery (Bron: Air Belgium)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Belgium vliegt met de Airbus A340 naar het Caribisch gebied. Afgelopen weekend startte de maatschappij met de vluchten naar de Franse Antillen. De Belgische airline, met basis in Brussel, geeft twee A340 toestellen een nieuwe livery, speciaal om deze route te vieren. De bestemmingen zijn in het groot zichtbaar op de romp van het vliegtuig.

Air Belgium

Het Belgische Air Belgium vliegt met vier Airbus A340 toestellen vanuit Brussel Zuid Charleroi Airport. Minimaal twee daarvan gaan richting het Caribisch gebied. Momenteel gaat het om Pointe-à-Pitre (PTP) in Guadeloupe en Fort-de-France (FDF) in Martinique. De toestellen zijn voorzien van drie klassen: Economy, Premium Economy en Business Class. Economy kent een 2-4-2 indeling. Premium economy doet het echter met een stoel minder in de middenrij. Business Class kent twee mogelijkheden, namelijk een 2-2-1 of een 1-2-1 indeling.

De business class cabine van Air Belgium aan boord van de Airbus A340 (Bron: Air Belgium)
De Business Class cabine van Air Belgium aan boord van de Airbus A340 (Bron: Air Belgium)

Nieuwe livery

Twee Airbus A340 toestellen hebben een nieuwe livery gekregen. Uiteraard zijn de toestellen herkenbaar daar het Air Belgium logo, maar er is nog iets opvallend toegevoegd. Namelijk de naam van de bestemming. Elk toestel heeft een levensgrote opdruk van ‘Martinique’ of ‘Guadeloupe’. Air Belgium heeft in totaal vier A340s. De andere twee toestellen worden ook regelmatig uitgeleend in een wet lease aan andere maatschappijen. Bijvoorbeeld voor Air France en British Airways. Hieronder zie je de nieuwe Air Belgium livery.

https://twitter.com/Airbelgium/status/1202873535309500416?s=20

Routes

Eerder vloog de airline ook op Hong Kong. De start werd enkele malen uitgesteld. Toen de route eenmaal opgezet was werd uiteindelijk toch de stekker eruit getrokken. Volgens de website Simple Flying zou Air Belgium ook rechten hebben om te vliegen op twee steden in China, evenals de bestemmingen Kinshasa en Miami. Of en wanneer de routes zullen starten is nog niet bekend gemaakt door de maatschappij.

Air Belgium vliegt nu dus op twee bestemmingen. Deze vluchten worden uitgevoerd op woensdag en zaterdag. Je vliegt vanuit Brussel in tien uur naar Fort-de-France. Vervolgens vlieg je in een kleine 45 minuten naar Pointe-à-Pitre. Vanuit daar is het nog iets meer dan acht uur terug naar Brussel. De tickets zijn redelijk interessant geprijsd vanaf 436 euro voor een retour. Afgelopen weekend was het startschot van de route, inclusief de nieuwe Air Belgium livery. Hieronder zie je de foto’s die de airline zelf op Twitter publiceerde.

https://twitter.com/Airbelgium/status/1203296627659886594?s=20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *