Air Belgium vliegt voor British Airways naar New York

Air Belgium

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Belgium gaat komend voorjaar vluchten met een Airbus A340 voor British Airways uitvoeren op de route Londen Heathrow naar Newark, bij New York. Het betreft een wet lease, wat inhoudt dat het vliegtuig inclusief bemanning, onderhoud en verzekering de vlucht van BA voor haar rekening neemt. Dit komt doordat er Boeing 787’s van BA aan de grond staan om een mogelijk probleem te onderzoeken met de compressor in de Rolls-Royce Trent 1000-motoren.

British Airways Boeing 787-9
British Airways Boeing 787-9 waarvan een paar toestellen aan de grond staan (Foto: British Airways)

Abu Dhabi en Cairo

In het afgelopen jaar heeft Air Belgium al meerdere vluchten verzorgd voor British Airways. Daaronder waren vluchten naar Cairo, Dubai en Abu Dhabi. Aangezien BA innige contacten heeft met Qatar Airways en van deze maatschappij ook vliegtuigen huurt, zou het een logischer oplossing zijn geweest om meer van Qatar te huren. Maar aangezien Qatar al lange tijd last heeft van een blokkade van diverse omringende landen, was het niet mogelijk voor BA om met een vliegtuig van Qatar Airways aan te komen zetten naar Abu Dhabi, Dubai of Cairo.

De samenwerking met Air Belgium is kennelijk goed bevallen, aangezien nu de route naar Newark uitbesteed gaat worden. Ook hier vliegt normaal gesproken een Boeing 787 Dreamliner. De vervangende vluchten met Air Belgium zullen zijn van 1 april t/m 8 juni.

Air Belgium Airbus A340
Airbus A340 Air Belgium (Foto: Air Belgium)

Upgrade of downgrade

De Airbus A340 van Air Belgium heeft twee klassen: Economy en Business. De originele BA route heeft daarnaast ook First en World Traveller Plus (Economy Plus). Passagiers die al een First Class ticket hebben geboekt, worden gedowngraded naar Business en krijgen het verschil in ticketprijs terugbetaald. Wel mag de Concorde Room gebruikt worden. Ook krijgt de reiziger de Avios en Tier Points van het originele First Class ticket.

Reizigers met een Economy Plus (World Traveller Plus) hebben geluk: zij krijgen een gratis upgrade naar Business. Maar men kan eventueel ook gedowngraded worden naar Economy. Ook dan wordt het verschil in prijs voor de ticket uitbetaald. Wel worden Avios en Tier Points op basis van World Traveller Plus uitgekeerd. De stoelen in de Business Class kunnen overigens helemaal plat. Velen vinden het een beter product dan de Business Class in de huidige BA vloot.

Air Belgium
Air Belgium Business Class (Foto: Air Belgium)

Alle reizigers hebben overigens de mogelijkheid om hun vlucht om te boeken op de andere BA vlucht die op de route Londen – Newark uitgevoerd wordt. Deze route zal door British Airways uitgevoerd blijven.

Air Belgium is met drie ex-Finnair A340 toestellen op dit moment een chartermaatschappij en voert voor diverse luchtvaartmaatschappijen vluchten uit. Oorspronkelijk was het plan om vooral eigen vluchten naar Hong Kong en het Chinese vasteland uit te voeren. Deze plannen staan op dit moment nog in de ijskast…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *