Drie nieuwe Chinese bestemmingen voor Air Belgium

air belgium

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Belgium vliegt inmiddels een maand of twee naar Hong Kong. Drie maal per week wordt de vlucht vanuit de luchthaven Brussels South Charleroi uitgevoerd. Dit najaar komen daar drie Chinese bestemmingen bij, kondigde CEO Niky Terzakis aan in de krant Le Soir. Het gaat om de steden Zhengzhou, Wuhan en Taiyuan.

Air Belgium zal vanaf september op Zhengzhou (CGO) vliegen, een stad van dertien miljoen inwoners in de provincie Henan. “Een tweede bestemming komt er in oktober: Wuhan (WUH) in de provincie Hubei. In november is Taiyuan (TYN) in Shanxi aan de beurt”, zegt Terzakis.

Bestemmingen Air Belgium
Bestemmingen Air Belgium

Op langere termijn wil Terzakis ook naar andere Aziatische steden vliegen. “We overwegen vier tot zes nieuwe bestemmingen waaronder Tokyo in Japan en Cebu in de Filipijnen. In de komende maanden bekijken we of we via onze hub Hongkong een connectie kunnen maken naar Seoel.” Er zullen afspraken gemaakt moeten worden met andere maatschappijen hiervoor.

Bezettingsgraad

Air Belgium was van plan de frequentie naar Hongkong te verhogen naar vier keer per week, maar dat plan gaat niet door. “Er is te veel capaciteit in vergelijking met de vraag”, aldus Terzakis. Toch krijgt Air Belgium zijn vliegtuigen goed vol. In juli bedroeg de bezettingsgraad 52 tot 60 procent. In augustus steeg dat cijfer naar 75 à 85 procent.

Air Belgium heeft momenteel 3 toestellen in haar vloot. De vloot bestaat uit enkel A340-300 toestellen. Deze toestellen heeft de maatschappij overgenomen van Finnair. Aan boord is een economy class en een business class. Opmerkelijk is dat acht op de tien zakenreizigers Vlamingen zijn, ondanks dat de luchthaven Charleroi in Wallonië ligt. ‘Ik denk dat de juiste vraag is: waar blijven de Walen?’, zegt Terzakis.

Air Belgium business class
Air Belgium business class

De vliegtuigen van Air Belgium worden ook ingezet voor andere maatschappijen, zoals Air France, waar we eerder over schreven. De maatschappij wil op termijn ook vluchten naar de VS verzorgen in opdracht van andere luchtvaartmaatschappijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *